11-5-2022 16:50

Stijlvolle badkamer styling

Bent u op zoek naar stijlvolle badkamer styling maar vindt u het lastig om de juiste items te kiezen? Uw badkamer is uitgekozen of u wilt u huidige badkamer een nieuwe look geven. De kleuren en formaten van de tegels zijn bepaald. De meubelen in de badkamer zijn een vast gegeven. Door met de volgende elementen aan de slag te gaan, tovert u uw badkamer om tot een ruimte, waar u zich na een drukke dag kunt terugtrekken. Geniet van een badkamer die helemaal bij u past.

Stijlvolle handdoektrap

Een stijlvolle handdoektrap is een mooie accessoire waar u o.a. uw handdoeken kunt ophangen. Ideaal want dit droogt beter dan aan een haakje. Ook ziet het er gezellig uit in de badkamer. Er zijn veel verschillende soorten stijlen. Van industrieel zwarte handdoektrap tot een robuust houten variant die niet misstaat in een landelijke stijl badkamer. Soms zijn ze uitgevoerd met een plank zodat er plek is voor een leuke plant, kaarsen of andere sfeervolle accessoires.

Handige badplank

Bent u een badliefhebber en spendeert u graag tijd in uw bad? Dan is de badplank echt een musthave. U plaatst uw boek of tablet zo in de daarvoor gemaakte inleg zodat u ontspannen vanuit bad een boek of serie kunt kijken. Ook is er natuurlijk ruimte voor een warme kop thee of een glas champagne en wat lekkere hapjes. Zo gunt u zichzelf echt een moment van ontspanning. En niet onbelangrijk, zo’n badplank op uw bad ziet er prachtig uit!

Vloerkleed met antislip

Geef uw badkamer allure met een stijlvol vloerkleed. Een vloerkleed met antislip is raadzaam. Vooral als u jonge kinderen heeft, dan blijft de mat goed op z’n plek liggen. Omdat de badkamer een vochtige ruimte is, is niet ieder kleed geschikt. Kies bij voorkeur voor een vloerkleed dat is gemaakt van polypropyleen. Deze blijven mooi, zelfs als ze nat worden. Er is een enorm aanbod aan sierlijke vloerkleden. Van Perzische tapijt look tot een unicolor. En natuurlijk zijn er verschillende vormen en formaten zodat er altijd een vloerkleed is dat uw badkamer die stijlvolle uitstraling geeft.

Planten voor in de badkamer

Een simpele tip om uw badkamer te stijlen is met behulp van een paar goede planten. Voorbeelden van groene planten die het goed doen in een vochtig klimaat zijn de: varen, aloë vera-plant, graslelie, kwartjesplant en de vrouwentong. Wilt u liever een kleurtje in de badkamer? Kies dan voor de lepelplant met witte bloemen, een gekleurde orchidee of bijvoorbeeld de bromelia. Een sierlijke hangplant is de scindapsus die meteen de lucht reinigt.

Heeft u een badkamer zonder raam dan kunt u bijvoorbeeld kiezen voor de graslelie, de kruipende ficus, de nestvaren of de arecapalm. Met een stijlvolle plantenpot en een van deze vrolijke planten, is uw badkamer meteen een stuk gezelliger.

Badkamerspiegel met verlichting en verwarming

Een grote switch maakt u door te kiezen voor een andere badkamerspiegel. Misschien niet het eerste waar u aan dacht bij stijlvolle badkamer styling. Toch heeft het vervangen van de spiegel een groot effect op de badkamer. Lange tijd was het vooral strak en recht-toe-recht-aan. Hier hoorde dan een vierkante of rechthoekige spiegel bij. Al dan niet voorzien van verlichting en verwarming. Vooral die laatste is een luxe en fijne toevoeging. Hoe fijn is het om meteen vanuit de douche in een onbeslagen spiegel te kijken!

Zoals dat gaat met trends heeft intussen de ronde spiegel terrein gewonnen. In combinatie met organische vormen is dit een hele mooie aanwinst in uw badkamer. En zoals gezegd, het maakt direct impact op de ruimte. De eerste stap in de creatie van een nieuwe badkamer look is zo gezet.

Badkamerkranen

Een iets grotere stap naar een nieuwe look maar dan wel met grote impact, is het vervangen van uw badkamerkranen. Heeft u een badkamer met bijvoorbeeld rvs of chroom kranen? Overweeg dan om de kranen aan te passen naar een trendy kleur zoals zwart, brons, messing, koper of goud. Dit geeft meteen een stijlvolle uitstraling aan uw badkamer.

Radiator

Een stijlvolle badkamer heeft ook een stijlvolle elektrische radiator. Tegenwoordig zijn er ontzettend veel verschillende modellen waarbij sommigen op een waar kunstobject lijken. Zo is het niet te zien dat het om een radiator gaat, maar geeft het wel de nodige verwarming in uw badkamer voor een behaaglijk klimaat.

Accessoires

Tot slot kunt u uw badkamer natuurlijk stijlvol stijlen met de losse accessoires. Kies juist alle accessoires in dezelfde kleurtoon. Of mag het iets spannender, kies dan afwisselende kleuren voor een kleurrijke badkamer. Accessoires die eenvoudig zijn aan te passen en gelijk zorgen voor een nieuwe look zijn: handdoeken, prullenbak, handdoekhaken, zeepdispenser, tandenborstelhouder, tissuehouder en sieradenhouder.

Advies voor een stijlvolle badkamer?

Wilt u uw badkamer aanpakken? Of wilt u een nieuwe badkamer uitzoeken en graag iemand die met u meedenkt hoe u van uw badkamer een favoriete plek in huis maakt? Breng een bezoek aan de badkamerspeciaalzaak bij u in de buurt. Bekijk welke Bad&Body vestiging bij u om de hoek zit en we zien u graag verschijnen!