15-9-2021 14:35

Douche wc

Jaren geleden was de douche wc er ineens, in chique gelegenheden in Azië wisten mensen niet wat ze meemaakten. Een ware sensatie wat het toilet ineens tot een interessant onderwerp maakte hier in Nederland. Inmiddels heeft de douche wc zich een weg gebaand in de Nederlandse badkamers en toiletruimtes. En dat is niet zo verwonderlijk. Het zorgt voor een hygiënische en natuurlijke reiniging met enkel en alleen water. De douche wc is de combinatie van een normale wc en een bidet. Benieuwd naar de voor- en nadelen maar ook waar u rekening mee moet houden als u kiest voor u een douche wc?

Douche wc met föhn

Alle luxe en comfort komt samen in een douche wc met föhn. De verwarmde toiletbril, de watersproeier én de warmeluchtföhn zorgen voor een aangenaam en hygiënisch bezoek aan het toilet. De positie van de sproei-arm is persoonlijk in te stellen en sommige toiletbrillen zijn voorzien van een nachtlampje. Een handige hulp als u in de nacht naar het toilet moet. Sommige douche wc’s zijn zelfs uitgerust met een geurafzuiging waardoor onaangename geurtjes direct worden afgevoerd. Naast het feit dat een douche wc met föhn een enorm luxeproduct is in uw badkamer, draagt het ook bij aan de zelfredzaamheid van (oudere of zorgbehoevende) mensen. En is het natuurlijk erg hygiënisch.

Handdouche toilet

Voor de douche wc was er ook een mogelijkheid om een handdouche naast het toilet te plaatsen. Op die manier kon het onderlichaam worden gereinigd, maar het bedienen van de handdouche was altijd wel een manuele handeling.

Voordelen van een douche wc

Wat zijn de voordelen van een douche wc?

  • Zeer hygiënisch doordat de watersproeier uw onderlichaam reinigt. In veel gevallen kunt u de intensiteit en andere functies naar uw persoonlijke voorkeur instellen. Er komt geen papier aan te pas.
  • Duurzame oplossing omdat u geen toiletpapier en/of vochtige doekjes meer nodig heeft. Dit hoeft vervolgens ook niet meer gezuiverd te worden uit het water wat kosten scheelt. En verstoppingen behoren tot het verleden tijd.
  • De zachte douchestraal zorgt voor een fris gevoel en kan naar eigen voorkeur worden ingesteld.
  • Kiest u voor een luxe uitvoering dan heeft u ook een verwarmde toiletbril, wat een comfort.
  • Bent u minder mobiel? Dan kan een douche wc uitkomst bieden als het aankomt op zelfredzaamheid.

Nadelen van een douche wc

De nadelen van een douche wc zijn:

  • Het verbruik van elektriciteit. De boiler van het wc staat de hele dag aan om het water warm te houden.
  • De aanschafprijs ligt een stuk hoger in vergelijking met een normale wc.


Hoe kunt u een douche wc installeren?

Wilt u wel zo’n douche wc maar twijfelt u of dit wel kan ter vervanging van uw huidige wc? Of wilt u de juiste aansluiting goed voorbereiden? Dit is nodig voor het installeren van een douche wc. Een stroompunt en wateraansluiting zijn nodig om een douche wc te installeren. Dat is het. Het stroompunt is nodig voor het verwarmen van de bril en het aanvoeren van de watersproeier en föhn.


Wilt u meer weten over deze luxe wc?

Bent u nieuwsgierig geworden naar een douche wc en wilt u deze in het echt bewonderen? Kom dan langs bij een Bad & Body speciaalzaak bij u in de buurt. Onze badkamerspecialisten adviseren u graag bij uw keuze voor een nieuw toilet.