7-4-2022 13:51

Badkamer radiator. Ware kunst in uw badkamer

Met de badkamer radiator van tegenwoordig haalt u simpelweg ware kunst in huis. Of beter gezegd: kunst in uw badkamer. Niet alleen heeft de badkamer radiator een esthetische metamorfose ondergaan, ook op basis van functionaliteit heeft deze een behoorlijk meerwaarde verworven in de badkamer. Wilt u meer weten waarom deze radiator een toevoeging is voor uw badkamer?

Elektrische radiator badkamer

De elektrische radiator in de badkamer bestaat al enige tijd, maar het heeft zich in een razend tempo doorontwikkeld waardoor er vrijwel alleen maar voordelen zijn aan een elektrische radiator in uw badkamer. En met de goed geïsoleerde woningen van tegenwoordig is het vooral een radiator die met een boost direct uw badkamer op een aangename temperatuur weet te brengen. Omdat het elektrisch wordt verwarmd is het ook nog eens een duurzame keuze. Niet alleen fijn voor uw portemonnee maar ook voor het milieu.

Wij adviseren om uw elektrisch radiator niet in de buurt van een raam of deur te plaatsen, en uiteraard niet vlakbij uw douche of bad. Ondanks dat een elektrische verwarming een heel veilige keuze is in een badkamer, moet er wel rekening mee worden gehouden dat deze niet in contact kan komen met water.


Elektrische radiator met wifi-module

Ook voldoet de elektrische radiator aan de wensen van nu doordat het kan worden bediend met een app op uw telefoon. Het binnenklimaat regelen wordt op deze manier kinderspel. Met behulp van wifi en bluetooth krijgt u een slimme radiator die zich automatisch aanpast naar uw voorkeuren. Via de app geeft u eenvoudig aan dat u de ruimte (extra) verwarmd wilt hebben. Laat het bad vast vollopen. En voor u het weet geniet u van een voorverwarmde badkamer zodra u in bad stapt.
De bluetooth functie zorgt ervoor dat een kleine temperatuursensor die in de badkamer wordt geplaatst - en gekoppeld is aan uw radiator - rekening houdt met de weersomstandigheden. Maar ook andere metingen en instellingen worden bijgehouden om het ideale klimaat in uw badkamer te verzekeren.

Design radiator badkamer

Voorheen was een radiator niet direct een sieraad in de ruimte. Daar is verandering in gekomen. Sommige design radiatoren voor in de badkamer zijn zo prachtig uitgevoerd dat het ware kunst lijkt. Bekijk als voorbeeld de Beams Mono-EL van Vasco. De strakke verticale lijnen geven een minimalistische look aan de ruimte. Bijkomend voordeel is dat de aansluiting uit het zicht is waardoor alle de warmte-uitstraling verraadt dat het om een radiator gaat.

Mag het nog een stapje luxer? Maak dan kennis met E-Tech van Vasco. Hier wordt een elektrische radiator gecombineerd met wederom een strak design en stralingswarmte via infrarood-technologie. Het grote voordeel van de infrarood strakker is dat het de verspreiding van lucht en stofdeeltjes minimaliseert. Hierdoor is E-Tech uitermate geschikt als u of uw gezinsleden gevoelig is voor allergieën.

Badkamer radiator met handdoekrek

Functioneel blijft ook een de badkamer radiator met handdoekrek. Wilt u wel een elektrische radiator die uw badkamer goed verwarmd, maar hoeft het verder niet zo vernuftig? Ook dan hebben wij een uitgebreid assortiment aan degelijke en functioneel elektrische badkamer radiatoren met handdoekrek.

De voordelen

Wilt u graag weten wat de voordelen zijn van een elektrische badkamer radiator? De belangrijkste voordelen zijn:

  • Energiezuinig. De verwarming wordt niet aangestuurd vanuit de CV maar heeft alleen het stopcontact nodig. Er komt dus geen gas aan te pas om uw verwarming via de radiator te verwarmen. Bijkomend voordeel is dat een elektrische verwarming sneller zorgt voor een verwarmde ruimte dan een verwarming via de CV.
  • Eenvoudige installatie. Er is geen hak- of breekwerk nodig voordat een elektrische badkamer radiator kan worden geïnstalleerd. Enkel een stopcontact en de bevestigingselementen zijn nodig om uw radiator te laten werken.
  • Betaalbaar. De aanschaf en aansluiting is zeer betaalbaar. Afhankelijk van uw design wensen kunt u het zo spannend maken als u zelf wilt. Maar een degelijke elektrische radiator is zeer betaalbaar.
  • Bedienbaar via de app. De elektrische radiator is eenvoudig te bedienen via uw telefoon. Download de app en binnen een handomdraai heeft u uw badkamer op de gewenste temperatuur.
  • Handige functionaliteiten. Veel radiatoren zijn uitgevoerd met handige functionaliteiten. Denk aan een timer of een antivriesmodus.

De nadelen

Een product met zoveel voordelen kent ook enkele nadelen die we met u delen. Zo bent u goed geïnformeerd voordat u een keuze maakt.

  • Afhankelijk van de grootte van uw badkamer kan het zijn dat een elektrische radiator alleen, niet voldoende capaciteit heeft om de grote ruimte te verwarmen. Het gaat hier dan om hele grote badkamers. Een gemiddelde badkamer heeft voldoende aan een elektrische badkamer radiator.
  • Ondanks dat het een energiezuinig product is omdat het op elektriciteit wordt verwarmd, is het wel goed om te weten dat een radiator veel energie vraagt. Hierdoor kan het zijn dat u met elektrische verwarming op net iets hogere kosten uitkomt.

Capaciteit badkamer radiator

Belangrijk bij het kiezen van een elektrische badkamer radiator is dat u let op de capaciteit zodat uw badkamer goed kan worden verwarmd. Afhankelijk van de badkamer grootte kunt u berekenen hoeveel wattage u nodig heeft. Of neem de afmetingen of plattegrond van uw badkamer mee en onze adviseurs helpen u bij het bepalen van de juiste radiator.

Meer weten over de juiste badkamer radiator?

Heeft u vragen of wilt u meer weten over de verschillende mogelijkheden van de juiste badkamer radiator? Breng dan een bezoek aan de Bad&Body badkamerspeciaalzaak bij u in de buurt. Onze adviseurs denken graag met u mee bij het samenstellen van uw ideale badkamer.