20-1-2022 14:55

Badkamer met of zonder bad

Een badkamer met of zonder bad? Deze blog is er speciaal voor iedereen die voor dit dilemma staat. Want wat zijn nou de voor- en nadelen. Of zijn er nog andere mogelijkheden? Hopelijk geeft dit artikel u handvaten om de goede keuze te maken.

Badkamer zonder bad

Laten we beginnen met een badkamer zonder bad. Bent u geen bad liefhebber dan is het geen lastige vraag. Maar houdt u er wel van om lekker in bad te liggen en te genieten van de nodige ontspanning? Dan is een badkamer zonder bad waarschijnlijk geen optie voor u. Ontdek wat wel er wel mogelijk is.

Badkamer met inloopdouche zonder bad

Afhankelijk van de ruimte die u heeft kunt u kiezen voor een badkamer met inloopdouche zonder bad. Simpelweg omdat er onvoldoende ruimte is voor een volwaardig bad. Bent u een liefhebber van douchen kunt u ook kijken naar de mogelijkheid om een grote inloopdouche te realiseren met eventueel zelfs twee plafonddouches. Wilt u toch wel heel graag een bad in een kleine badkamer, dan is het een overweging om voor een bad te kiezen en hier dan ook in te douchen.

Badkamer met bad

Bent u een bad liefhebber en heeft u voldoende ruimte? Dan is het antwoord op deze vraag simpel. U wilt een badkamer met bad. Dan is er nog steeds een groot scala aan verschillende soorten baden waaruit u er één kunt kiezen die bij u en uw badkamer ruimte past. Wij hebben de meest bekende baden op een rij gezet.

Badkamer met half vrijstaand bad

Een badkamer met half vrijstaand bad is een optie als uw badkamer ruimte niet optimaal is vanwege de indeling of beperkte ruimte. Door te kiezen voor een half vrijstaand bad kan deze tegen de muur worden geplaatst maar door de afgeronde hoeken oogt het wel als een vrijstaand bad. Er zijn meerdere opties mogelijk. Krijg een goed beeld aan de hand onze voorbeelden.

Vrijstaand bad in kleine badkamer

Bent u zo gecharmeerd van een vrijstaand bad maar laat de badkamer ruimte het niet helemaal toe? Kies dan voor een klein vrijstaand bad. Of overweeg een half vrijstaand bad zoals net benoemd. Een kleine douchecabine en een enkele wastafel - in plaats van een dubbele - kunnen het verschil al maken, waardoor u wel uw gedroomde vrijstaand bad kunt realiseren.

De voor- en nadelen van een bad

Dit zijn kort samengevat de voor- en nadelen van wel of geen bad hebben.

Voordelen van een bad
- Pijnlijke spieren of andere klachten worden verlicht
- Handig met kleine kinderen
- Toegevoegde waarde van uw huis in geval van verkoop

Nadelen van een bad
- Het neemt relatief veel ruimte in
- Vraagt altijd net iets meer schoonmaak inspanning
- Het verbruikt (veel) meer water in vergelijking tot een normale douchebeurt

Meer weten over de badkamer met of zonder bad?

Wilt u meer weten over het realiseren van een badkamer met of zonder bad? Kunt u wel wat hulp gebruiken en voorzien worden van deskundig advies? Breng dan een bezoek aan een Bad&Body badkamerspeciaalzaak bij u in de buurt. Graag helpen wij u verder met het inplannen van uw ideale badkamer.