10-6-2022 16:39

Solid Surface in de badkamer

Voor een strakke en moderne uitstraling is de keuze voor solid surface in de badkamer een hele logische! Het materiaal is enorm hygiënisch en is daarom zeker geschikt voor in de badkamer. Bent u op zoek naar badkamermeubelen en bent u in die zoektocht solid surface al een paar keer tegengekomen? Benieuwd wat het nu precies is? Wat de voor- en nadelen zijn en hoe u dit het makkelijkste kunt onderhouden? Lees dan snel verder.

Wat is solid surface?

Solid surface is een overkoepelende term voor hoogwaardig acrylgebonden kunstcomposiet en gemaakt uit een mix van polyester, acryl en verschillende harsen. De substantie laat zich letterlijk in iedere gewenste vorm gieten, waardoor de ontwerpmogelijkheden eindeloos zijn. Solid surface staat ook wel bekend als Corian, Kerrock of HI-MACS en is dan ook hetzelfde.

Dit maakt solid surface bijzonder

Doordat het materiaal in één keer in een mal wordt gegoten ontstaat een homogeen materiaal, dat zeer hygiënisch is. De naadloze verlijming van het materiaal zorgt voor een niet poreus oppervlak, dat maakt het tot zo’n unieke eigenschap. Schimmels of lekkage krijgen geen kans doordat er geen silicone wordt gebruikt. En daarmee ideaal om toe te passen in badkamers en keukens.

Solid surface badkamermeubelen

Solid surface kan in iedere gewenste mal worden ontworpen waardoor de designs eindeloos zijn. Zo kunt u badkamermeubelen volledig op maat laten ontwerpen. Maar uiteraard zijn er ook genoeg leveranciers met een breed aanbod aan solid surface badkamermeubelen. Door alles in dezelfde stijl te kiezen, ontstaat er eenheid in uw badkamer.

Solid surface wastafelblad

Een veelgekozen product is het solid surface wastafelblad. En niet zonder reden. Het grote voordeel van het niet poreuze materiaal is dat het zo hygiënisch is en makkelijk schoon te maken. Verkrijgbaar in ontelbaar veel modellen en kleuren. Gangbaar is de witte variant, maar er komen ook prachtige marmerlook varianten op de markt. Voor een unieke uitstraling.

Of kies voor solid surface waskommen die u plaatst op een hout(look) badkamermeubel, als u het iets minder strak wilt.

Solid surface bad

Heeft u de keuze gemaakt voor uw wastafel of waskommen? Voer dit dan bijvoorbeeld ook door in uw solid surface bad. Vooral de vrijstaande baden zijn populair. Het is dan ook een prachtige verschijning in de ruimte. Zo’n strak, modern bad zonder randjes en naden.

Solid surface voordelen

We hebben er al een paar genoemd, de voordelen van solid surface. Hier zetten we ze overzichtelijk voor u op een rijtje.

  • De producten zijn naadloos en daardoor heel hygiënisch
  • De ontwerpmogelijkheden zijn eindeloos doordat het in iedere ontworpen mal kan worden gegoten
  • Het is een duurzaam materiaal en blijft jarenlang mooi
  • Het kent een hoge mate van vocht- en vlekbestendigheid
  • Ontstaat er een kras dan is het opschuurbaar en daarmee te verwijderen
  • Solid surface is UV-bestendig


Solid surface nadelen

Net als ieder materiaal kent solid surface ook een paar nadelen waarvan we u graag op de hoogte brengen.

  • Het is iets minder krasbestendig in vergelijking met andere materialen. Het grote voordeel is dan wel dat het opschuurbaar is, waardoor krassen verdwijnen.
  • Vooral een spoelbak van solid surface moet regelmatig worden schoongemaakt met een sopje om de mooie witte kleur te behouden, anders kan er een gelige laag verschijnen. Die is er vrijwel altijd weer af te poetsen overigens.

Solid surface schoonmaken

Het is een heel onderhoudsvriendelijk materiaal waardoor solid surface goed schoon te maken is. Het beste kunt u uw meubelen afnemen met een zachte doek die wat nat is gemaakt. Of maak een sopje dat niet te heet is.

Heeft u een vlek op uw meubel, haal dit het liefst zo snel mogelijk weg met een zachte doek. Gebruik geen bijtende stoffen. Is het een hardnekkige vlek? Gebruik dan natuurlijke schoonmaakmiddelen zoals groene zeep of citronella. Wil de vlek nog niet weg? Gebruik dan een klein beetje vloeibaar schuurmiddel zoals Cif i.c.m. de zachte kant van het schuursponsje. Alleen in het uiterste geval gebruikt u de ruwe kant van het schuursponsje om de vlek te verwijderen. Droog vervolgens goed na met een schone droge doek.

Wilt u solid surface in uw badkamer?

Bent u enthousiast geworden over het duurzame en zeer hygiënische solid surface voor in uw badkamer? Breng dan een bezoek aan de Bad&Body badkamerspeciaalzaak bij u in de buurt en onze adviseurs helpen u graag bij het creëren van uw prachtige badkamer.