29-7-2019 17:09

Een zwarte douchecabine in de badkamer? Doen!

Een mooie badkamer is voor iedereen anders, daarom hebben onze badkamerspecialisten 10 mooie badkamers in 10 badkamerstijlen geselecteerd.

De zwarte douchecabine

De zwarte douchecabine is in opkomst! Steeds vaker wordt er afscheid genomen van de standaard witte cabine en kiest men voor een in het oog springende douche. Een douche met een zwarte cabine is één van de manieren om de badkamer een stijlvolle upgrade te geven. Andere innovaties in de douchewereld zijn de stortdouche, regendouche, sunshower en douches met gekleurde sfeerverlichting. De zwarte douchecabine is ideaal te combineren met deze innovaties. Laat u in dit artikel inspireren door de zwarte douches van Bad&Body dealers.

Soorten zwarte douchecabines

Net als bij een witte douchecabine, zijn er diverse mogelijkheden wanneer u een zwarte douchecabine in de badkamer wilt laten plaatsen:

Douchecabine met een zwart frame

Een populaire cabine is de zwarte douchecabine gemaakt van een zwart aluminium of stalen frame. Deze douchecabine is geïnspireerd op de industriële badkamertrend. Tussen de zwarte frames wordt helder glas geplaatst. Hierdoor oogt de badkamer niet te donker en wordt er een stijlvolle, strakke uitstraling gecreëerd.

Douche met zwarte muren

Een alternatief voor een zwarte douchecabine is een douche met zwarte muren. Dit kan door het verven van de douchewanden met vochtbestendige en waterafstotende verf. Ook kunt u kiezen voor het betegelen van de douchemuur met zwarte, stijlvolle tegels. Zoekt u een alternatief voor verf of tegels? Wat dacht u van zwarte wandplaten of panelen? Deze kunnen over bestaande tegels worden geplaatst en zijn makkelijk te onderhouden.

Zwarte douchevloer of bedieningspaneel

In plaats van een zwarte douchecabine, kunt ook een industriële of robuuste look creëren met enkel een zwarte douchevloer, een zwart bedieningspaneel of zwarte douchekop. Een voorbeeld is de Upfall Shower van Xenz. Dit douchesysteem bestaat uit een stalen frame met een zwarte douchevloer. Het systeem is eenvoudig te plaatsen en een goed alternatief voor de zwarte douchecabine.