21-10-2019 15:14

Badkamer in groen: gewoon doen!

Woonkamers en slaapkamers krijgen steeds vaker een groene interieur update, maar ook in de badkamer kunnen groene tinten goed tot hun recht komen. De kleur is fris en energiek, straalt natuurlijkheid uit en wordt gezien als een rustgevende kleur.

Groene badkamermuren

Een eenvoudige manier om de badkamer in een groen jasje te hullen is een groene badkamermuur. Dit kan op diverse manieren gerealiseerd worden. Pak een verfroller en schilder één van de muren in de gewenste groene tint, kies een stijlvol en waterbestendig groen behang of bekleed de muur met groene wandtegels. Hiervoor kan de hele muur het doelwit zijn, maar u kunt ook kiezen om slechts de helft van de muur of één kleurvlak te schilderen. De badkamer krijgt hierdoor een speelse uitstraling. Tevens wordt de badkamer bij gebruik van donkergroen niet té donker, wel zo prettig!

Een vleugje groen moet je doen

Is een groene badkamer muur net iets te extravagant voor uw badkamer en interieurstijl? Kies dan voor een groen badkamermeubel gecombineerd met groene accessoires. Denk hierbij aan een pastelgroen zeeppompje en tandenborstelhouder, mintgroene handdoeken of een mosgroene badkamer mat. Maak het niet te gek en houd het bij één groentint om de rust in de badkamer te behouden. Wilt u het vleugje groen graag combineren met een andere kleur? Voor een chique effect kiest u een combinatie met goudtinten.

Haal het buitengevoel naar binnen!

Geef de badkamer dan een extra groene touch met planten. Niet elke plant is echter geschikt voor een leven in de badkamer. Lees hier welke planten een perfecte match zijn met het klimaat in de badkamer.