23-2-2023 14:16

Back to wall bad

Populair, efficiënt en een lust voor het oog: een back to wall bad. Op z’n Hollands ook wel bekend onder de naam halfvrijstaand bad. Waarom is een back to wall bad zo prettig en populair? Wij hebben er wel een idee bij. Maak kennis met het halfvrijstaande bad.

Halfvrijstaande baden

Halfvrijstaande baden zijn enorm in opkomst sinds het vrijstaande bad zo’n ontzettend gewild item is in de badkamer. Maar niet iedere badkamer leent zich goed voor een vrijstaand bad. Of de ruimte is te compact voor een mooi vrijstaand bad, of er is simpelweg geen goede plek vanwege het schuine dak of de indeling van de badkamer. Voor u is er één ding zeker, in uw badkamer moet een bad komen. Daarom is een halfvrijstaand bad voor u wellicht een uitkomst!

Een halfvrijstaand bad of back to wall bad zegt het eigenlijk al. Een bad dat met één zijde tegen de muur aan staat. Verder kan de vorm uiteenlopen. Van een strakke, rechte kuip tot een elegante versie met ronde of organische vorm. Het voordeel van zo’n bad is dat stof geen kans krijgt om achter het bad te kruipen, en het bad naadloos aansluit voor een strakke afwerking.

Halfvrijstaand hoekbad

Heeft u een hoek waar het bad het mooiste tot z’n recht komt? Dan is het ook mogelijk om een hoekbad te kiezen dat met twee zijden tegen de muur aan staat. De andere zijden van het bad kunnen fraai gevormd zijn waardoor de trend van de organische vorm, ook in uw bad kan worden doorgevoerd.

Of wat dacht u van een badkamer en suite? Soms kan het functioneel zijn om een bad tegen een losstaande muur te plaatsen, dat ook nog eens luxueus oogt. Een back to wall bad biedt dan mogelijkheden.

Back to wall bad op maat

Afhankelijk van uw wensen stelt u uw back to wall bad op maat samen. Denk aan de gangbare badmaten met een lengte van 1,60m – 1,80m tot allerlei aangepaste afmetingen. Zo is het mogelijk dat – ondanks uw compacte badkamer – u toch kunt genieten van de luxe van een bad. En vaak is het mogelijk om deze baden uit te voeren in een kleur naar keuze. De standaard voor neutraal wit zal er altijd zijn. Maar ook zwart of een pasteltint behoort vaak tot de mogelijkheden. Kom langs bij uw Bad & Body badkamerspeciaalzaak in de buurt om de mogelijkheden voor uw badkamer te bespreken.

Badkamer met half vrijstaand bad

Bent u aan het rondkijken voor een nieuwe badkamer met half vrijstaand bad? Bekijk ons Pinterest account voor verschillende ideeën. Hier laten we veel gerealiseerde projecten zien om u een goede indruk te geven en bieden we genoeg inspiratie om te weten hoe uw droombadkamer er ongeveer uit moet zien. Afhankelijk van de grootte én indeling van de ruimte denken we graag mee of een vrijstaand bad of een half vrijstaand bad tot de mogelijkheden behoort.

Half vrijstaand bad met ingebouwde kraan of vrijstaande badkraan

Heeft u al in gedachten dat u graag een bad met grote vrijstaande badkraan wilt? Ook dat behoort tot de mogelijkheden bij een back to wall bad. Maar ook een ingebouwde kraan kan perfect in de muur worden verwerkt waar het bad tegenaan komt te staan. En de badkranen kunt u zo eenvoudig of luxueus maken, zoals u dat wilt. Van een zilverkleurige tot messingkleurig en van zwart tot koper.

Meer weten over een back to wall bad?

Bent u nieuwsgierig geworden omdat u mogelijkheden ziet voor uw badkamer, nu er misschien toch wel een bad in past? Kom dan eens langs bij de Bad & Body badkamerspeciaalzaak bij u in de buurt. Onze ervaren badkamerspecialisten bespreken uw wensen en ideeën en komen vaak met verrassend advies, zodat u binnenkort kunt genieten van uw droom badkamer.