14-7-2021 17:12

Een badkamer en suite iets voor u?

U kent het misschien wel, die prachtige hotelkamer waarbij u vanuit uw bed zo de badkamer binnenstapt om het bad vol te laten lopen om zo de dag relaxt te beginnen. Dit gevoel kunt u thuis creëren met een badkamer en suite. Eerst zullen we een korte definitie geven van zo’n luxe badkamer.

Wat is een en suite badkamer?

Een badkamer en suite is een badkamer die direct vanuit de aangrenzende slaapkamer binnen te bereiken is. Vaak zijn de badkamer en slaapkamer in dezelfde ruimte geplaatst en deels afgescheiden door een muur, paneel of andere room divider.

En suite badkamer

Om een en suite badkamer te realiseren is de belangrijkste voorwaarde dat er ruimte direct naast de slaapkamer is. Door de eventuele muur te verwijderen kan de en suite badkamer bij de slaapkamer worden betrokken. Daarnaast is de aansluiting van water natuurlijk onmisbaar. En uiteraard is goede ventilatie een must. Wellicht is er al een raam aanwezig in de ruimte dat open kan. Op die manier kan overtollig vocht geen problemen veroorzaken in de naastgelegen slaapkamer.

Tips bij het samenstellen van een badkamer en suite

Voordat u aan de slag gaat met de indeling van uw ideale badkamer en suite hebben wij nog een paar tips die we graag met u delen.

- Zorg ervoor dat er voldoende loopruimte rondom de meubelen is zodat het ook ruimtelijk oogt. Juist dat ruimtelijke gevoel geeft dat luxe gevoel van een badkamer en suite.
- Een vrijstaand bad draagt sterk bij aan een luxe badkamer en suite en is op iedere gewenste plek te installeren.
- Zorg voor voldoende afschot zodat er geen water op ongewenste plekken kan komen.
- Geef het toilet een afgesloten ruimte en plaats deze niet in een badkamer en suite. Niet zo onromantisch als iemand die naar het toilet moet in een open ruimte.
- Installeer de douche niet voor een raam in verband met privacy. Vaak zijn de ramen in een badkamer iets hoger geplaatst in vergelijking tot een raam in een slaapkamer. Mocht u een muur doorbreken om bij de slaapkamer te betrekken, dan is het goed om hier vooraf rekening mee te houden qua indeling.

Badkamer en suite inspiratie

Wilt u graag badkamer en suite inspiratie op doen? Bekijk dan onze Pinterest pagina voor de meest bijzondere en suite badkamers. Of maak een afspraak en breng een bezoek aan de Bad&Body speciaalzaak bij u in de buurt. Onze badkameradviseurs helpen u graag bij het samenstellen van uw mooiste badkamer.