12-10-2022 11:28

Welke badkamerkraan past bij u?

Badkamerkranen zijn verkrijgbaar in ontzettend veel verschillende vormen, kleuren en maten. Bent u aan het oriënteren naar nieuwe kranen? We nemen u mee in de wereld van badkranen tot wastafelkranen.

Voor iedere badkamerstijl een eigen badkamerkraan

Of u nu een klassieke badkamer heeft of bijvoorbeeld een moderne. Er is altijd een passende badkamerkraan die tegemoet komt aan de gewenste uitstraling. Voor een klassieke badkamerkraan denken we aan robuuste kranen met imposante knoppen en een frivole afwerking.

Heeft u een moderne of strakke badkamer dan is er ook een enorm aanbod aan bijpassende kranen. Ook hier kunt u kiezen uit een range van betaalbare tot exclusieve badkamerkranen. Een betaalbaar voorbeeld van een strakke badkamerkraan is de Rebris van HansGrohe. Een nieuwe mengkraan van hoge kwaliteit met een zachte prijs. Het design is tijdloos en gaat daarom in goede harmonie met veel badkamerstijlen.

Het voordeel van deze badkamerkraan is de EcoSmart+ innovatie. De kraan verbruikt 20% minder water in vergelijking met andere EcoSmart producten. In deze tijden een hele aangename feature.

Hoogte van wastafelkranen

Gekeken naar ergonomie bij de wastafel zijn er verschillende hoogtes waar u uit kunt kiezen. Kiest u bijvoorbeeld voor een waskom op uw badkamermeubel? En wilt u een kraan op uw wastafel? Dan is een hoge wastafelkraan nodig. Heeft u een badkamermeubel op hoogte dan is een lager wastafelkraan model wenselijker. Kiest u voor een inbouw kraan? Dan bepaalt u zelf gemakkelijker de hoogte en op welke plek de kraan uit de muur moet komen. De keuze hierin zorgt ervoor dat een wastafelkraan op de ideale hoogte voor u kan worden geïnstalleerd. Wel zo prettig, toch?

Zwarte badkamerkranen

Populair zijn de gekleurde badkamerkranen en in het bijzonder de zwarte kranen. Voor een stoere en opvallende uitstraling. Of het nu gaat om inbouw of opbouwkranen. In de douche, voor bij het bad of bij de wastafel. Er zijn complete series badkamerkranen verkrijgbaar in een zwarte uitvoering. Maar uiteraard ook in goud, brons, wit of koper. Ontdek welke stijl u het meest aanspreekt door een bezoek te brengen aan een Bad & Body Badkamerspeciaalzaak bij u in de buurt. Hier kunt u uiteenlopende badkamerkraan modellen bewonderen en ontdekken welke uw voorkeur heeft.

Badkamerkraan vervangen

Is uw huidige badkamerkraan aan vervanging toe? Dan is het interessant om bij de aanschaf van een nieuwe kraan te kijken naar de duurzaamheid van de kraan. Neem als voorbeeld de Rebris kraan die 20% minder water verbruikt dan andere duurzame kranen met een Eco-label.

Hoe onderhoudt u uw badkamerkranen?

Een kraan krijgt behoorlijk wat te verduren, al is daar op het eerste oog niets van te merken. Een kraan wordt dagelijks aangeraakt en onze handen laten vetresten, vuil en andere sporen na. Dit in combinatie met de kalk in het water - dat kalkaanslag veroorzaakt op uw kranen – zorgt ervoor dat uw kranen het juiste onderhoud nodig hebben. Dagelijks de kranen afnemen met een zachte handdoek is dan ook een pré. Zo wordt vuil aan de oppervlakte verwijderd en de kraan schoon gehouden.

Om kalkvlekken aan het pakken is het verstandig om een speciale kalkverwijderaar voor kranen te kopen. Deze verwijderd op een milde manier de kalkaanslag en het vuil. Kies voor een middel op basis van natuurlijke ingrediënten om te voorkomen dat de kranen worden beschadigd. Vermijd dan ook agressieve huishoudelijke middeltjes zoals antikalk en schurende middelen.

Vergeet tot slot niet om de badkamerkraan van binnen te ontkalken. De kalk dat in het water via de leidingen gaat, kan zorgen voor ophopingen. Daarom is het goed om regelmatig de kraan van warm naar koud te draaien. Ook kunt u het uiteinde van de kraan losmaken en reinigen met schoonmaakazijn.

Meer weten over badkamerkranen?

Badkamerkranen doen vaak ongemerkt, veel met de uitstraling van uw badkamer. Neem daarom de tijd om te kijken welke kranen er bij uw badkamer wensen passen. Breng een bezoek aan de Bad & Body Badkamerspeciaalzaak bij u in de buurt en laat u meenemen in de wereld van badkamers.