15-10-2019 11:19

Milieuvriendelijke badkamer

Een milieuvriendelijke badkamer blijft niet alleen bij waterbesparing. Wij geven u 4 tips om de badkamer milieuvriendelijk te maken!

Het klimaat is een groot aandachtspunt deze tijd en een milieuvriendelijke badkamer wordt dan ook steeds populairder. In de badkamer wordt het meeste water verbruikt dus hier kan ook het meeste worden bespaard. Maar een milieuvriendelijke badkamer blijft niet alleen bij waterbesparing. Wij geven u 4 tips om de badkamer milieuvriendelijk te maken!

1. Begin met milieuvriendelijk schoonmaken

Schoonmaakazijn is een natuurlijk product waarmee je een badkamer perfect schoon kan maken. Dit zorgt ervoor dat de meubels en badkamer attributen worden beschermd tegen kalk en roest. Daarnaast ontvet schoonmaakazijn en is het ook nog eens goed voor het milieu. Om het helemaal goed te doen gebruikt u het in combinatie met lauw of koud water.

2. De leidingen ontkalken

Doordat er in Nederland kalk in het water zit verwerkt, krijgt u in de badkamer snel last van kalkaanslag. De middelen die hiertegen helpen zijn niet bepaald milieuvriendelijk en zou je dan ook eigenlijk niet moeten gebruiken. Een goede vervanger van deze middelen is een waterfilter. Deze filter haalt de kalk uit het water waardoor er geen kalk ontstaat in de badkamer en er dus geen reinigingsmiddelen nodig zijn om de kalk weg te halen: zeer milieuvriendelijk!

3. Natuurlijke doucheproducten

Wanneer er op een doucheproduct wordt vermeld dat het een natuurlijk product is, hoeft dit niet altijd zo te zijn. Een voorbeeld hiervan is palmolie: een natuurlijk product maar niet goed voor het milieu aangezien hiervoor ontbossing plaatsvindt in Zuidoost-Azië. Daarom is het geheim om altijd op de ingrediëntenlijst te kijken. Hier staat ook op of er polyethyleen in zit; kleine plastic bolletjes verwerkt is in de doucheproducten. Deze bolletjes zijn zo klein dat ze niet worden gefilterd en dus altijd in het water blijven. Koop dus altijd de producten zonder polyethyleen.

4. Gebruik duurzame materialen

Door in de badkamer veel materialen als hout, keramiek of glas te gebruiken creëert u een milieuvriendelijke badkamer. Deze materialen gaan lang mee en zijn recyclebaar wat goed is voor het milieu. Daarbij hebben deze materialen meer voordelen, zoals hout dat geschuurd kan worden en hierdoor weer nieuw lijkt en keramiek dat niet verkleurt. Voor meer informatie bekijk ons artikel over de natuurlijke badkamer.