Topmenu

Douche

Douche

We nemen graag de tijd voor een ontspannen of juist stimulerende douchepartij. Wilt u de luxe van een wellnesscabine, zo’n makkelijke walk-in of inloopdouche of is een kleine douchecabine al voldoende?
Er is keuze uit verschillende soorten douches, ga daarom eerst na wat u belangrijk vindt bij het douchen. Maak douchen zo aantrekkelijk als u zelf wilt! We douchen graag en vaak en stellen steeds meer eisen aan de douche. De keuze is dan ook enorm; van douchecabines tot inloopdouches en van douches voor twee personen tot een massagedouche. Bedenk ook wat voor soort douchekop u wilt, wat voor (thermostatische) kraan, wel of geen massagejets, het materiaal van de douchewand, de vorm van de douchebak en bepaal tot de grepen aan toe het uiterlijk.

Cabine in vele varianten

De douchecabine kent een eindeloos aantal opstellingsvarianten, geschikt voor bijna elke situatie. Kwartrond, in een nis, met hoekinstap, als vijfhoek of geheel rond. Ook een op maat gemaakte cabine met speciale uitsneden, bijvoorbeeld aansluitend op uw schuine dak, behoort tot de mogelijkheden. Oorspronkelijk is de douchewand bedoeld als spatscherm, maar tegenwoordig worden ze ontworpen als sfeerverhogende meerwaarde in de badkamer. Erg trendy dit moment zijn de profielloze exemplaren; strak en gemakkelijk bij het droogwissen en het onderhoud van uw panelen. Glazen panelen geven helderheid, transparantie en optische ruimte in de badkamer. Qua uitstraling zijn er verschillende mogelijkheden, denk aan helder, mat of gezandstraald glas of aan decorglas met structuur.

Inloopdouche

Een ontwerp dat we op het moment veel zien is de inloopdouche. Populair vanwege het eigentijdse en minimalistische uiterlijk, maar ook uit praktisch oogpunt biedt deze douche veel voordelen. Ideaal is dat u met de inloopdouche makkelijk kunt afwijken van de bestaande afmetingen. Dit biedt voordelen voor elke ruimte, ook de kleine badkamer. Zo kunt u immers uitgaan van de beschikbare ruimte. Wilt u graag met twee personen tegelijkertijd douchen en u hebt er de ruimte voor, dan is het aan te raden om ook te kiezen voor twee hoofddouches.

Hoofddouche, plafonddouche, zijjets, handdouche… Een douchekop is niet langer een exemplaar aan een stang waar ‘gewoon’ water uitkomt.

Het paneel

Een douchepaneel biedt extra veel doucheplezier voor iedereen die dat beetje extra luxe wil. Het paneel neemt een minimum aan ruimte in en is zo de slimme oplossing en verrijking voor de kleinere badkamer. Natuurlijk misstaat zo’n trendy paneel absoluut niet in de grote badkamer. Een douchepaneel heeft meerdere functies en kan uitgerust worden met allerlei accessoires. Een regendouche voor weldadige waterstralen, verticale hydromassage, een elektronisch bedieningspaneel voor alle gemakken, een thermostatische mengkraan, een handig planchet, een comfortabel zitje en een handdouche voor het naspoelen. Douchepanelen zijn er in verschillende kleuren en maten, van glas tot geëloxeerd aluminium. De gewenste temperatuur is makkelijk in te stellen met de ingebouwde thermostaatkraan. Ook kunt u kiezen voor een anti-kalksysteem: met slechts één veeg van een hand of doek kan eventuele kalkafzetting snel worden verwijderd. De panelen kunnen gemonteerd worden op een vlakke wand of in de hoek, maar ook boven een bad of in een douchecabine.

Regendouche of plafonddouche

Douchekoppen worden tegenwoordig vaak uitgevoerd met geïntegreerd luchttoevoersysteem. Wanneer water met lucht wordt vermengd geeft dit een extra vitaliserende en frisse werking. Een handdouche is voornamelijk aan te raden bij de weldadige extra grote douchekoppen die we tegenwoordig veel zien, ook wel regendouches of plafonddouches genoemd. Deze modellen zitten vast aan het plafond of aan een stang bevestigd en zijn niet afneembaar. Voor het afspoelen van uw lichaam en de douche kunt u dan het best gebruikmaken van de handige handdouche.