Topmenu

Zwarte badkamer: tips, ideeën en inspiratie!

De zwarte badkamer: we zien ‘m steeds vaker opduiken in onze zoektocht naar badkamer inspiratie. Ook bij de badkamerspecialisten van Bad&Body is de zwarte badkamer niet onopgemerkt gebleven. In de badkamertrends voor 2019 hebben we deze trend al kort aangestipt, maar als we eerlijk zijn verdient deze black beauty meer aandacht. Bent u al overtuigd van de excentrieke uitstraling van een zwarte badkamer? Of heeft deze badkamerstijl uw hart nog niet veroverd? Lees en zie in dit artikel waarom wij fan zijn van de zwarte badkamer!

Hulde aan de zwarte badkamer

Wij zijn fan. En niet een beetje. Waarom?

  • Zwart heeft net als de kleur wit een tijdloos effect en kan gecombineerd worden met vrijwel elke kleur en stijl. Geef de badkamer een moderne en luxe uitstraling met hoogglans of wek industrie en design tot leven met een matte afwerking.
  • Verder is zwart opvallend, maar rustig voor het oog.
  • En last but not least: zwart zorgt voor eenheid en geeft je badkamer een authentiek effect.

zwarte badkamer

Is een zwarte badkamer niet te donker?

Met zwarte wanden, zwarte tegels én zwarte badkamermeubels is de kans groot dat jouw zwarte badkamer inderdaad als een donker hol gaat aanvoelen. Dit hoeft echter niet nodig te zijn. De kunst bij het samenstellen van een zwarte badkamer zit ‘m in het maken van weloverwogen beslissingen. Kies zorgvuldig de elementen in de badkamer waar jij met een zwarte kleur de nadruk op wilt leggen en bedenk hoe dit zal uitpakken in jouw badkamer. Zo kan een badkamer met grote ramen meer zwart ‘verdragen’ dan een badkamer met enkel een klein badkamerraampje. Ook zal een badkamer sneller donker ogen als de rest van je woning baadt in het licht.

Onze tip: neem een badkamerspecialist in de arm die gericht advies kan uitbrengen op basis van zijn expertise en ervaring.

Klein maar fijn

Zelfs met kleine zwarte accessoires zoals een zwarte kraan of zwart toilet kun je al jouw gewenste effect bereiken. Bekijk hieronder onze favoriete zwarte elementen van Dekker Zevenhuizen voor in de badkamer:

 

Meer inspiratie nodig?

Op zoek naar meer badkamertrends, tips en ideeën? Vraag gratis het Bad&Body badkamermagazine aan en laat je inspireren!

Ja, ik wil een inspiratie magazine aanvragen!