Topmenu

Tips voor een senioren badkamer

Ouder worden we allemaal. Dit heeft helaas effect op onze vitaliteit, waardoor aanpassingen in en om huis onvermijdelijk zijn. Eén van de ruimtes in huis die bij vermindering van mobiliteit het meest snakt naar aanpassingen is de badkamer. Zo heeft niet elke badkamer voldoende plaatsen om veilig vast te houden en kan gladheid grote gevolgen hebben. Een complete verbouwing van de badkamer is echter niet nodig. Met deze tips maakt u uw badkamer comfortabel en klaar voor de oude dag.

1. Minimaliseer de kans op uitglijden met antislipcoating

Uitglijden in de badkamer kan leiden tot pijnlijke plekken en vervelende verwondingen. Zeker op oudere leeftijd willen we dit proberen te voorkomen. Bekleed daarom de senioren badkamer met antislipcoating. Deze coating kan aangebracht worden op de badkamervloer, de douchebak en het bad, zodat de kans op uitglijden tot een minimum wordt beperkt.

2. Zorg dat het bad geen gevaarlijke hindernis is

Hoewel een bad ideaal is voor gezinnen met kinderen, is dit bij het ouder worden een veelvoorkomende hindernis. Zo is het voor senioren niet altijd meer even makkelijk om over de badrand te stappen. Zeker niet als de badrand hoog is en er weinig mogelijkheden zijn om vast te houden. In dat geval is een inloopbad een goede oplossing. Dit bad is uitgerust met een deurtje waardoor u het bad gemakkelijk in -en uitloopt en de kans op een nare val wordt verkleind. Andere tips voor een senioren badkamer met een bad zijn het laten plaatsen van een bad trapje, verankerde beugels en een badverkorter. Een badverkorter zorgt ervoor dat u minder snel wegglijd in het bad en maakt het tevens makkelijker om zelfstandig uit het bad op te staan.

senioren badkamer bad met deur

3. Maak douchen eenvoudig

Of u nu een badkamer heeft met een inloopdouche, een bad-douche combinatie of een ouderwetse douchebak; douchen wordt een stuk eenvoudiger met een douchestoel. Een zitje voor in de douche kan in de meeste gevallen worden ingeklapt en wordt aan de douchewand bevestigd. Bent u geen fan van een inklapbare douchestoel? Dan kan de douche heel makkelijk gebruiksvriendelijk gemaakt worden met een vaste douchebank. De badkamer Vitaal van Bad&Body heeft een geïntegreerd douchebankje in de douche passend bij de look & feel van de badkamer.

zitje in douche

senioren badkamer douchestoel

4. Toilet met douchefunctie

Eén van de laatste ontwikkelingen op het gebied van comfortabele wc’s is een douche-wc: een toilet en bidet in één. Deze oplossing is niet alleen heel gemakkelijk, maar ook hygiënisch en buitengewoon comfortabel. De warmtestraal aan de achterkant van het toilet zorgt ervoor dat uw onderlichaam gereinigd wordt. Zo blijft het mogelijk om zelfstandig naar de wc te gaan, ook op de oude dag.

Meer inspiratie nodig voor een senioren badkamer?

Vraag het gratis Bad&Body inspiratie magazine aan. Een magazine vol tips, prachtige badkamer, de nieuwste trends en achtergrond informatie over onze sanitair merken.

Ja, ik wil een inspiratie magazine aanvragen!