Topmenu

Badkamerverwarmingen op een rij!

U kent het misschien wel: op een donkere winterochtend met uw blote voeten op een koude badkamervloer. Dat is geen gevoel waarvoor u vrolijk uw bed uitkomt! De verwarming die u kiest heeft meer invloed op uw badkamer ervaring dan u misschien beseft. Daar komt bij dat de juiste keuze ook visueel én praktisch een aanvulling kan zijn op uw nieuwe badkamer. Daarom besteedt Bad&Body in elk ontwerp extra aandacht aan de badkamerverwarming; iets wat bij sommige leveranciers nog wel eens over het hoofd wordt gezien. 

Vloerverwarming of radiatoren?

De keuze voor vloerverwarming of wandradiatoren is een heel persoonlijke, dus het niet te zeggen wat ‘beter’ is. De gelijkmatige warmtestraling van vloerverwarming wordt vaak als heel prettig ervaren. Bovendien is het ‘s winters een feest voor de voeten met deze badkamerverwarming! Bij renovatie is het echter niet altijd wenselijk om vloerverwarming aan te brengen. Afhankelijk van de gebruikte installatie en de isolatie van de woning is vloerverwarming bovendien niet altijd geschikt als hoofdverwarming. In dat geval kan de keuze ook vallen op alleen radiatoren. Radiatoren hebben als voordeel dat de ruimte snel is opgewarmd. Onze klanten kiezen daarom steeds vaker voor een combinatie van de twee badkamerverwarmingen: het beste van twee werelden!

vloerverwarming magnum

Watergedragen of elektrische badkamerverwarming?

Een watergedragen verwarmingssysteem zit aangesloten op uw verwarmingsinstallatie. Dat is een praktische en uitstekende oplossing. Daarnaast kunt u ook kiezen voor elektrische vloerverwarming. Dat kan voordelen hebben: het systeem is platter, waardoor het bij renovatie vaak makkelijker te plaatsen is. Een ander voordeel is dat de warmte in de badkamer makkelijker onafhankelijk van de rest van de woning aan te passen is. Zo kunt u het voor maximaal comfort net een graadje warmer stoken in de badkamer, zonder dat u onnodig energie verbruikt voor de overige ruimtes. Onze leverancier MAGNUM heeft beide systemen in het assortiment.

Spiegelverwarming en ‘knuffelmuur’

Radiatoren en vloerverwarming zijn niet de enige keuzemogelijkheden voor uw badkamer. Neem nu de MAGNUM Mat vloerverwarming uit het assortiment van Bad&Body welke ook in de muur kan worden verwerkt voor een echte ‘knuffelmuur’. Het effect van stralingswarmte wordt daarmee versterkt, en het comfort gaat dus nog een tandje omhoog. Een andere optie is spiegelverwarming. Die zorgt niet alleen voor heerlijke warmte tijdens de ochtend- of avond routine, maar ook voor een spiegel die nooit beslagen is.

spiegelverwarming magnum

Echte badkamerverwarming kunstwerken

Bij een radiator denkt men al snel aan een ouderwets geval vol stof welke afbreuk doet aan de ruimte. Tegenwoordig hoeft hier geen sprake meer van te zijn; u kunt kiezen uit prachtige design radiatoren met een scala aan kleuren, vormen en formaten. Naast de functie als badkamerverwarming, kan een wandradiator ook als praktisch badkamermeubel dienen. Instamat levert voor veel designradiatoren bijvoorbeeld handdoekrekken op maat. Zo heeft u altijd een voorverwarmde handdoek bij de hand, die na het douchen ook nog eens snel droog is. Een slim geïntegreerd plankje voor badartikelen of decoraties behoort ook tot de mogelijkheden.

kleine badkamer inrichting gietvloer badkamer

Meer weten?

In het gratis Bad&Body magazine vindt u meer informatie over diverse soorten badkamerverwarmingen. Laat u inspireren door de nieuwste trends en onze stijlvolle badkamers. Of neem contact op met Bad&Body voor badkamer advies en informatie.

Ja, ik wil een inspiratie magazine aanvragen!