Topmenu

Scandinavische badkamer: inspiratie en tips!

De Scandinavische badkamer is tegenwoordig niet meer te missen in het rijtje met populaire badkamerstijlen. Niet gek ook, want een badkamer gehuld in een Scandinavisch jasje straalt warmte uit en biedt rust in het drukke leven van alledag. Kenmerken van een Scandinavische badkamer zijn de minimalistische inrichting, gebruik van natuurlijke materialen en lichte kleuren. Benieuwd hoe u de huidige badkamer omtovert tot een Scandinavisch exemplaar?

Een Scandinavische badkamer in een handomdraai

Een nieuwe stijl creëren in de badkamer hoeft geen tijdrovende en prijzige klus te zijn. Met wat kleine aanpassingen komt u al een heel eind. Zo dragen de volgende Scandinavische-badkamer-tips zéker bij aan die prachtige, warme en rustgevende badkamer die u voor ogen heeft!

1. Less is more

Minimalisme en eenvoud zijn dé codewoorden voor en Scandinavische badkamer. Hoewel de zoektocht naar nieuwe woonaccessoires zeker een leuke bezigheid is, raden we aan om de badkamer niet vol te stallen met tierelantijntjes. Kies in plaats daarvan een paar accessoires die de aandacht trekken en aansluiten bij de kenmerken van een Scandinavische badkamer. Denk hierbij aan een authentieke houten kapstok, een grote rieten wasmand of design lamp.

kleine badkamer inrichting

scandinavische badkamer

2. Van donker naar licht

Heeft uw huidige badkamer donkere wanden? Haal die oude verfkleding dan maar uit de kast! Een Scandinavische badkamer kan niet overleven zonder licht; verf de wanden dus in een kalme en lichte kleur.

scandinavische badkamer

Ook donkere tegels zijn een spelbreker in de Scandinavische badkamer. Als oplossing voor een donkere tegelvloer kunt u een nieuwe tegelvloer (laten) plaatsen. Wees gerust, hiervoor is het lang niet altijd nodig om de bestaande tegels op te breken. Vaak is het ook mogelijk om een nieuwe tegel op de bestaande tegel te leggen. Let er wel op dat er voldoende ruimte blijft bestaan tussen de nieuwe vloer en bijvoorbeeld de badkamer -of douchedeur. Een andere optie om de badkamervloer te verlichten zijn stijlvolle badkamermatten in een lichte tint.

tegels vervangen badkamer

3. Kies een design klassieker

Veel badkamers met een Scandinavische look stelen de show door een opvallend design pronkstuk. Denk bijvoorbeeld aan een luxe inloopdouche, een wastafel met opbouw waskom of een stijlvol vrijstaand bad met slanke poten. Ook technische snufjes als een muziekinstallatie of videoscherm tillen de badkamer naar een hoger niveau.

scandinavische stijl badkamer

landelijke badkamer wasbak

4. Eén met de natuur

Een Scandinavische badkamer en natuurlijke materialen gaan hand in hand. Materialen als hout, beton (ciré) en natuursteen zijn zeer geschikt voor een Scandinavische uitstraling. Een natuurlijke finishing touch creëert u met tropische badkamerplanten.

bubbelen ligbad scandinavisch natuur

Meer inspiratie voor de Scandinavische badkamer?

Helemaal warm geworden van onze Scandinavische badkamer tips en bent u op zoek naar nóg meer inspiratie? Vraag gratis ons inspiratie magazine boordevol tips, informatie en inspiratie!

Ja, ik wil een gratis magazine aanvragen!