Topmenu

Marmer(look) in de badkamer

De glanzende natuursteen marmer werd in de oudheid veel gebruikt als bouwsteen voor tempels en paleizen. In de 17e eeuw werd dit bouwmateriaal ook vaak toegepast in het interieur van de rijke bourgeoisie en adel. Trappen, schouwen, muren, vensterbanken en levensgrote beelden bestonden volledig uit rood, groen en zwart gekleurd marmer. Met deze kennis in het achterhoofd, is het niet vreemd dat tegenwoordig steeds meer badkamers gehuld worden in een marmer jasje voor een luxe look. De badkamer wordt zo naar een hoger niveau getild en krijgt een classy en stijlvolle uitstraling.

Een luxe badkamer met marmer

marmerlook badkamer

 

De duurzame uitstraling van marmer geeft de badkamer een luxe uitstraling. Het materiaal gaat levenslang mee en wordt volgens velen mooier met de jaren. Indien marmer gepolijst wordt (opschuren van de bovenlaag), is het oppervlak glad en daardoor zeer hygiënisch. Ondanks deze voordelen heeft een complete échte marmeren badkamer niet altijd de voorkeur gezien het prijskaartje. Een ander nadeel is dat marmer een poreus materiaal is en hierdoor gevoelig voor vlekken en beschadigingen. Gelukkig zijn er diverse alternatieven om een marmerlook te creëren in de badkamer.

Ga voor een marmerlook in de badkamer!

Een marmerlook in de badkamer is te creëren op verschillende manieren. Kies bijvoorbeeld voor vloertegels met een marmerlook. Deze tegels zijn eenvoudig te onderhouden en hebben eenzelfde elegantie als een echte marmeren vloer. Of betegel de badrand of de wastafel met een marmerlook tegel. Naast het betegelen van de wastafel, biedt Dekker Zevenhuizen wastafels gemaakt van composietsteen. Stijlvol en niet te onderscheiden van echt marmer.

Houd er rekening mee dat een marmerlook erg opvallend kan zijn en de badkamer vaak een plek is om tot rust te komen. Maak het dus niet te bont en kies eerder voor een paar marmer elementen dan een badkamer volledig gehuld in een marmerlook jasje.

Marmer accessoires

Geen zin of tijd om de badkamer te betegelen met een nieuwe tegel? Geen probleem! Met wat kleine aanpassingen geeft u de badkamer al snel een luxe look. Hiervoor hebben we de volgende tips:

1. Marmer behang

Jawel, u leest het goed. Er bestaat behang met prachtige marmerlook. Let er wel op dat u waterdicht behang aanschaft. Dit is speciaal behang bestaande uit een vochtafstotende kunststof. Verder raden we aan om ervoor te zorgen dat de te behangen ondergrond kurkdroog is en zo egaal mogelijk.

2. It’s all in the details

Struin daarom woonwinkels af voor badkamerspullen met een marmerlook zoals zeeppompjes, spiegel met een marmeren lijst, toiletrolhouder, plantenpot en opbergdoosjes.

3. Marmeren kastjes

Kies voor een badkamerkast zonder deurtjes en bekleed de achterkant van de kast met behang, muurstickers of folie met marmerlook. Zet de kast niet te vol en keep it clean and tidy om een luxe effect te creëren.

Meer weten?

Meer weten over een badkamer met marmerlook? Onze badkamerspecialisten helpen u graag! Bekijk hier waar de dichtstbijzijnde dealer van Bad&Body is gevestigd, maak een afspraak en laat u informeren over de mogelijkheden aangepast op uw badkamerwensen.

Ik wil een afspraak inplannen!

Meer badkamer inspiratie?

Voor meer inspiratie, vraag het gratis Bad&Body badkamer inspiratiemagazine aan!

Ik wil een gratis magazine aanvragen!