Topmenu

Een glazen douchewand

Een douche met glazen douchewand is geliefd in de badkamer. Een glazen wand zorgt ervoor dat u ook ín de douche kunt genieten van het binnenvallend daglicht. Ook geeft een glazen wand de badkamer een ruimtelijke uitstraling en moderne look. Onze badkamerspecialisten krijgen regelmatig de vraag een douche met glazen douchewand in de badkamer te plaatsen. Er zijn echter diverse mogelijkheden voor een glazen douchewand. We zetten onze favorieten glazen douches op een rijtje. Welke douchewand heeft uw voorkeur?

De mogelijkheden voor een glazen douchewand

Hoewel de badkamer vroeger meestal bestond uit een complete douchecabine, zien we in de hedendaagse badkamer steeds vaker douches met een open uitstraling. Deze open uitstraling vertaalt zich in sommige gevallen zelfs in een douche zonder douchewand. Een compleet open douche is niet ieders favoriet met het oog op warmteverlies en rond spetterend water. Een glazen douchewand is dan een perfecte oplossing.

Enkele glazen douchewand

Met een enkele glazen douchewand creëert u een strak en open karakter in de badkamer. De douche is met een enkele wand niet helemaal afgesloten zodat u makkelijk de douche binnen kunt lopen. Zorg bij een douche met een enkele glazen douchewand voor voldoende grip op de vloer in én buiten de douche. Een enkele douchewand kan op diverse manieren geplaatst worden: tegen de muur in een hoek van de badkamer of als vrijstaande glazen wand.

glazen douchewand

glazen douchewand

Glazen douchewand met deur

Bent u geen voorstander van een inloopdouche met slechts één douchewand, dan is een glazen douchewand met een deur een goed alternatief. De warmte en het spatwater blijft in de doucheruimte doordat de douche meer afgesloten is van de rest van de badkamer. Er zijn diverse mogelijkheden voor een glazen douchewand met deur: een schuifdeur, draaideur of dubbele deur.

moderne badkamermeubels

glazen douchewand sealskin

glazen douchewand

Uitstraling van de glazen douchewand

Naast het bepalen van het ontwerp van de douche, moeten er keuzes gemaakt worden betreft de glaskleur en het profiel van de douchewand. Wilt u een glazen douchewand met helder, mat of gekleurd glas? En kiest u voor een profielloze douche of spreekt een douche met een stalen of aluminium frame u aan?

Meer inspiratie nodig?

Laat u voor het maken van een keuze voor een nieuwe douchewand of een compleet nieuwe badkamer inspireren door de mogelijkheden. Vraag gratis het Bad&Body inspiratie magazine aan vol tips, informatie en prachtige badkamers.

Ja, ik wil een inspiratie magazine aanvragen!