Topmenu

Gietvloer in de badkamer

Met de stijgende populariteit van de industriële badkamer, groeit ook de vraag naar een gietvloer in de badkamer. Een gietvloer is een naadloze vloer welke in verschillende lagen wordt gegoten op een dragende vloer. Vervolgens wordt de vloer gelakt en afgewerkt met een glanzende of matte anti-slip coating. Oorspronkelijk werd de gietvloer gebruikt als beschermlaag voor een betonnen ondervloer. Tegenwoordig is een gietvloer in de badkamer, mede door de industriële look en duurzaamheid, een gewilde ondergrond.

gietvloer badkamer

Do’s en don’ts voor een badkamer gietvloer

Indien de keuze is gevallen op een gietvloer als ondergrond in de badkamer, moet u rekening houden met diverse do’s en don’ts. Onze badkamerspecialisten hebben alle aandachtspunten voor een badkamer gietvloer op een rijtje gezet. Zo ziet u niets over het hoofd en geniet u straks van een prachtige badkamervloer.

Een effen ondergrond

Zonder effen ondergrond kan een badkamer gietvloer nooit volkomen glad worden. Daarom is het wegwerken van oneffenheden in de ondergrond een absolute do voor een mooie gietvloer.

Geduld wordt beloond

Een gietvloer vergt tijd. De vloer wordt in meerdere lagen gegoten. Zorg dat tussen elke laag een droogtijd zit van minstens 20 uur. Deze tijd kan oplopen door diverse factoren. Denk bijvoorbeeld aan de luchtvochtigheid, de samenstelling van het materiaal en de afmetingen van de vloer. Reserveer daarom meerdere dagen in uw agenda en ga zeker niet overhaast te werk. Houd er rekening mee dat een badkamer gietvloer moet uitharden na het storten van de laatste laag. Dit betekent dat de badkamermeubels nog niet direct na drogen op de vloer geplaatst mogen worden. Hier moet u gemiddeld 2 weken mee wachten.

Oriënteren en adviseren

Voor een badkamer gietvloer met de juiste uitstraling, raden we aan om u te oriënteren en te laten adviseren door een badkamerspecialist. Wat voor soort gietvloer past het beste bij uw badkamer? Is een gietvloer wel een goede keuze voor uw badkamer? Of kunt u beter voor een ander soort naadloze vloer kiezen? En welke kleur gietvloer past het beste bij uw badkamer? Vergelijk prijzen van diverse aanbieders en soorten vloeren en laat u adviseren door specialisten. Een goede voorbereiding is in dit geval zeker het halve werk.
gietvloer badkamer

Meer informatie?

Een gietvloer wordt vaak gecombineerd met een industriële badkamer. Ruwe materialen, neutrale kleuren en functionele verlichting zijn kenmerkend voor deze soort badkamer. Wilt u meer inspiratie voor een industriële badkamer? Vraag dan gratis ons badkamermagazine aan.

Ja, ik wil een inspiratie magazine aanvragen!