Topmenu

Een nieuwe badkamer kopen? 5 tips

Een nieuwe badkamer kopen is een aardige investering die niet over één nacht ijs gaat. Uw levensfase speelt een grote rol bij de aanschaf van deze nieuwe badkamer. Zijn er in de nabije toekomst kleine koters op komst? Of is het mogelijk dat uw mobiliteit achteruit gaat de komende jaren? Het is niet onverstandig om dit mee te nemen in uw beslissing voor een nieuwe badkamer. Waar moet u nog meer aan denken bij het kopen van een badkamer? Wij geven u graag 5 waardevolle nieuwe-badkamer-kopen-tips mee!

1. BBB, ofwel: Badkamer Budget Bepalen

Voordat u gaat dromen over de perfecte badkamer, is het bepalen van het uit te geven budget verstandig. Zo moet u naast het plaatsen van het bad of de douche en de badkamermeubels, rekening houden met kosten voor het leggen van badkamertegels, het monteren van het toilet en het aan -of omleggen van leidingwerk. Ook het kitwerk, de radiatoren en eventuele vloerverwarming moet niet vergeten worden bij het bepalen van het budget voor uw nieuwe badkamer. Bent u niet helemaal thuis in de bruisende badkamer wereld? Laat u dan adviseren door een badkamerspecialist bij u in de buurt.

nieuwe badkamer bad&body

2. Breng uw nieuwe badkamer wensen in kaart

Gedurende het bepalen van het badkamer budget, zult u ongetwijfeld al een gewenste badkamer voor ogen hebben. Ziet u uzelf al dobberen in een groot ligbad, genieten onder de regendouche en op een voorverwarmde vloer de badkamer binnenstappen? Welke stijl wilt u graag laten terugkomen in de badkamer? Om hier een goede beslissing in te maken, raden we aan om u te laten onderdompelen in de badkamerwereld. Doe inspiratie op in magazines, showrooms en woonwebsites. Sluiten uw wensen aan bij het budget wat u voor ogen heeft of moet er hier en daar nog aan de knoppen worden gedraaid?

3. Een badkamer die toekomstproof is

In de inleiding stipten we het al kort aan: maak je badkamer futureproof. Ofwel, maak van uw badkamer een plek die de komend jaren aansluit op uw behoeftes en wensen. Zoekt u voornamelijk comfort en wilt u dat de douche en het toilet goed toegankelijk zijn en blijven? Verdiep u dan in badkamers met deze functionaliteiten. Een voorbeeld van een praktische en comfortabele badkamer is de Vitale badkamer van Bad&Body. Zijn de verwachtingen dat u de komende jaren uw handen vol heeft aan uw kinderen of uw carrière? Dan is een gebruiks -en onderhoudsvriendelijke badkamer de perfecte keuze. Hier sluit de Robuuste badkamer van Bad&Body goed op aan.

nieuwe badkamer kinderen bad&body

4. Toekomstproof 2.0

Naast de functionaliteiten in de badkamer die aansluiten op de toekomst, raden we aan goed na te denken over de badkamer stijl. Wat nu hip en trendy is, kan over 5 jaar gedateerd zijn en geen sprankel enthousiasme meer teweegbrengen. Zorg daarom dat de badkamer niet over the top wordt en kies voor een enigszins neutrale variant. U kunt altijd romantische, landelijke of vintage accessoires kopen om uw badkamer in uw gewenste stijl onder te dompelen.

5. Laat u adviseren!

Onze laatste tip is om het met familieleden, vrienden en kennissen over het kopen van een nieuwe badkamer te hebben. Wellicht hebben zij de gouden tip of zaken waar ze zelf tegenaan zijn gelopen bij hun zoektocht naar een nieuwe badkamer. Ook een adviesgesprek met een badkamerspecialist kan nooit kwaad. Laat u adviseren en informeren, zet alles op een rijtje en geef aan wat uw wensen zijn.

nieuwe badkamer afspraak bad&body

 

Bad&Body wenst u heel veel succes met uw zoektocht naar een nieuwe badkamer. Mocht u graag meer informatie willen over onze badkamers of op zoek zijn naar deskundig advies; onze badkamerspecialisten staan voor u klaar!