Topmenu

Een donkere badkamer: 5 sfeertips!

Een donkere badkamer: hate it or love it. De één heeft een badkamer met weinig lichtinval en is juist op zoek naar slimmigheidjes om de badkamer minder donker te maken. Terwijl de ander gefascineerd is door badkamers met een donkere look. Voor beide groepen hebben onze badkamerspecialisten wat tips op een rijtje gezet, leest u mee?

Tip 1: mirror, mirror on the wall

Een donkere badkamer oogt vaak een stuk kleiner dan een wit exemplaar. Plaats daarom stijlvolle spiegels op plekken waar de meeste lichtinval is. De badkamer lijkt hierdoor groter, maar ook lichter. Verder zijn spiegels een uitstekende manier om de donkere badkamer meer sfeer te geven. Kijk voor een exclusieve look eens naar spiegels met een gouden rand, een asymmetrische spiegel of een spiegel met gekleurde ledverlichting.

Tip 2: combineer donker met licht

Indien de badkamer weinig lichtinval heeft, raden we aan donkere kleuren te mijden. Kies een witte en neutrale basis (d.w.z. vloer, wanden en sanitair). Deze basis kan prima gecombineerd worden met een zwart badkamermeubel en donkere badhanddoeken, maar zorg voor behoud van de lichte kleur. Ook voor de liefhebber van een donkere badkamer, kan het geen kwaad donker en licht te combineren. Draai alleen de boel om en kies een donkere kleur als basis. Creëer sfeervolle verlichting met witte badkameraccessoires en een goed lichtplan.

Tip 3: donker badkamermeubel, altijd goed!

Met het populairder worden van de industriële badkamer, schieten de donkere badkamermeubels en sanitair als paddestoelen uit de grond. Een perfecte toevoeging in de donkere badkamer. Onze persoonlijke favoriet zijn de donkere badkamermeubels en sanitair van Dekker Zevenhuizen. Kiest u voor het zwarte toilet, de donkere douchekop of het Lanesto framework? Geen makkelijke keuze!

badkamer grijs wit

Tip 4: donkere badkamer met sfeerverlichting

Zonder (sfeer)verlichting zal een donkere badkamer snel een donker hol zijn. Zorg daarom voor een goed lichtplan in de badkamer. Combineer in dit plan sfeervolle spotjes in de muur, een daglichtlamp boven de spiegel en basisverlichting in het plafond. Kies voor badkamerverlichting met een dimfunctie, zodat u zelf kunt bepalen wanneer u de badkamer fel verlicht of juist wat meer sfeer geeft.

Tip 5: let it shine!

Een kleine laatste tip: door te kiezen voor hoogglans badkamermeubels, tegels of badkamervloer, zorgt u ervoor dat de badkamer nét wat meer licht weerkaatst.

Meer donkere badkamer inspiratie?

In eerdere artikelen hebben we de zwarte badkamer, industriële badkamer en grijze badkamer al in de schijnwerpers geplaatst. Wilt u nog meer donkere badkamer inspiratie? Vraag dan ons gratis inspiratie magazine aan!

Ja, ik wil een inspiratie magazine aanvragen!