Topmenu

Badkamerverlichting

Geschikte verlichting in de badkamer is essentieel. Het geeft de badkamer sfeer en helpt bij het creëren van de juiste badkamerstijl. Badkamerverlichting kan verder diverse doelen hebben zoals ontspanning en veiligheid. Vanuit praktisch oogpunt kan verlichting zoals werkverlichting dagelijkse activiteiten vergemakkelijken. Als badkamerspecialist geven we graag wat tips, ideeën en inspiratie voor het verlichten van de badkamer. 

Tip 1: Maak een lichtplan voor je badkamerverlichting 

Onze nummer één tip is het maken van een lichtplan voor de badkamerverlichting. Hiervoor heeft u een plattegrond van de ruimte nodig inclusief de juiste afmetingen van de meubels en de plaatsen waar de ramen en deuren zich bevinden. In deze plattegrond maakt u een plan voor het verlichten van de ruimte. Begin met het tekenen van de basisverlichting. Basisverlichting zorgt ervoor dat er algemeen licht is die de hele ruimte verlicht. Vul de plattegrond vervolgens aan met accentverlichting zodat er contrasten gecreëerd worden in de badkamer. Accentverlichting geeft de badkamer een vleugje spanning; het maakt de ruimte minder saai en kil. Tot slot kan de badkamer gestyled worden met sfeerverlichting. Dimlichten zijn hier een goed voorbeeld van. Vind je het lastig om een goed lichtplan te maken? Een badkamerspecialist kan je hierin adviseren.

Tip 2: Gebruik badkamerverlichting als eyecatcher

Wilt u uw badkuip of toilet in de spotlights plaatsen? De juiste accentverlichting kan hierbij helpen. Verlicht bijvoorbeeld uw bad met plafondspots of plaats wandverlichting achter het toilet. Accentverlichting kan zo zorgen voor het excentriek maken van een standaard badkamermeubel of het accentueren van details. Sfeerverlichting daarentegen kan op zichzelf staand al een eyecatcher zijn. Denk bijvoorbeeld aan verlichting in een designlamp.

Tip 3: Denk aan de veiligheid

Denk bij de keuze voor verlichting in de badkamer na over de veiligheid van deze lichten. Niet elke lamp is geschikt voor gebruik in de badkamer. Kies daarom verlichting met de juiste IP waardes. Zo zijn lampen met IP67 en IP68 geschikt om in water onder te dompelen. Verlichting met IP44 is bestand tegen spatwater en IP21 is druipwaterdichte verlichting. De badkamer kan vervolgens worden opgedeeld in diverse zones. In zone 1, de zone waar het bad of douche staat, raden we aan om badkamerverlichting met IP67 en 68 te plaatsen. In zone 2, de zone naast de kraan en boven de douche en het bad, is geschikt voor IP44 verlichting. Voor zone 3 raden we aan IP21 lichten te plaatsen; deze zone komt niet direct in aanraking met water.

badkamer verlichting

Ja, ik wil meer inspiratie!

Dat kan! Het badkamermagazine van Bad&Body staat vol stijlvolle badkamers met prachtige badkamerverlichting. Vraag hieronder gratis het inspiratie magazine aan.

Ja, ik wil een inspiratie magazine aanvragen!