Topmenu

Badkamer in de slaapkamer

Een steeds populairdere woontrend is het combineren en integreren van verschillende ruimtes in huis. Denk aan het samenvoegen van een woonkamer en keuken tot een woonkeuken en woningen die slechts uit één ruimte bestaan. Deze woontrend komt voort uit een groeiende behoefte aan gezelligheid en betrokkenheid in de huidige gehaaste maatschappij. Terwijl iedereen overdag van hot naar her rent, staat de avond in het teken van samenzijn. Door ruimtes samen te voegen kan men meer genieten van elkaars aanwezigheid. Ook de badkamer kan gecombineerd worden met een andere ruimte: de slaapkamer.

badkamer in slaapkamer

De voordelen van een badkamer in de slaapkamer

Als we spreken over badkamer in de slaapkamer bedoelen we het volgende:

Een open badkamer die betrokken is bij de slaapkamer zonder tussenkomst van een deur.

Een open badkamer in de slaapkamer geeft de slaapkamer een chique uitstraling die doet denken aan een luxe hotelkamer. Verder voelen de slaapkamer en badkamer beide ruimer en kan het verwijderen van de barrière tussen de twee ruimtes zorgen voor meer lichtinval. Tot slot is een badkamer in de slaapkamer prettig voor huishoudens die het samenzijn willen bevorderen.

En de nadelen?

Indien u interesse heeft in een open badkamer in de slaapkamer, is het verstandig om ook stil te staan bij de nadelen. Zo raden we niet aan te kiezen voor een badkamer in de slaapkamer als dit uw enige badkamer is met het oog op kinderen of logés die voor een douche uw slaapkamer moeten betreden. Verder is een goede ventilatie essentieel; de vochthuishouding in een slaapkamer met open badkamer kan anders voor problemen zorgen. Ook kunt u te maken krijgen met stank -en geluidsoverlast.

Meer weten over een open badkamer in de slaapkamer?

Wilt u graag meer informatie over de voor -en nadelen van een open badkamer in de slaapkamer of zoekt u deskundig advies op maat? Onze badkamerspecialisten helpen u graag met u zoektocht naar de badkamer van uw dromen. Vraag daarom gratis een badkamer inspiratie magazine aan of plan een afspraak in met een badkamerspecialist bij u in de buurt.

 

Ja, ik wil een inspiratie magazine aanvragen! Ik wil een afspraak inplannen!