Topmenu

Back in time met de retro badkamer

Vroeger was alles beter, toch? Laten we daarom terug gaan naar toen met een retro badkamer. Hierbij hoeft u niet te denken aan een stoffige en oubollige badkamer; een retro badkamer kan juist heel hip zijn, mits de juiste badkamermeubels, kleuren, accessoires en details worden toegevoegd. Zeg dus maar dag tegen uw stoffige badkamer en verwelkom een stijlvol retro exemplaar!

1. Retro eyecatcher in de badkamer

U kent ze vast wel: die hippe retro badkamers met een vrijstaande badkuip op pootjes om de retrosfeer helemaal compleet te maken. Een vrijstaand bad met opvallende kranen en een antiek design is dé eyecatcher voor een retro badkamer. Tevens geeft een losstaand bad de badkamer een luxe en sfeervolle uitstraling. Andere eyecatchers voor de retro badkamer zijn gietijzeren radiatoren, een houten badkamermeubel op poten of een spiegel met sierrand.

retro badkamer bad

2. Gebruik de juiste kleuren voor uw retro badkamer

Met alleen een retro eyecatcher bereikt u niet het gewenste retro effect. Een belangrijk kenmerk van een retro badkamer zijn de kleuren die worden gebruikt. Denk hierbij aan oudgroen, lila, roze en licht oranje. Hul niet meteen de hele badkamer in een gekleurd jasje; behoud rust door te werken met een accentkleur en ondersteunende basiskleuren als beige, wit of lichtgrijs.

retro badkamer beige

3. Splits de muren op!

De combinatie van een accentkleur en basiskleur kan goed gemaakt worden door de badkamermuur horizontaal op te splitsen (zie afbeelding hierboven). Deze horizontale splitsing zien we in veel retro badkamers terugkomen. Laat een gekleurde badkamertegel plaatsen op de onderkant van de badkamermuur en verf de bovenkant in een rustige kleur.

 

4. It’s all in the (retro) details

Maak de retro badkamer af met de juiste details. Het bezoeken van rommelmarkten en tweedehands zaken is hiervoor het perfecte uitje. Ga hier op zoek naar een old school wc-slot, een vintage pedaalemmer, oude schilderijtjes of een antieke spiegel.

retro badkamer wastafel spiegel

Meer inspiratie?

Nog niet genoeg informatie en inspiratie opgedaan voor uw retro badkamer in dit artikel? Vraag dan gratis ons Bad&Body inspiratie magazine aan en laat u inspireren door onze prachtige badkamers.

Ik wil een inspiratie magazine aanvragen!