Topmenu

Alles over de regendouche

De tijd van een douche, enkel bestaande uit een handdouche, is passé. Althans, in badkamers met een modern en luxe tintje. Tegenwoordig wordt in deze badkamers de oldschool handdouche vaak uitgebreid met een regendouche. Deze regendouche, ook wel stortdouche of rainshower genoemd, transformeert de badkamer meteen tot exemplaar waar ontspanning de boventoon voert. Naast het effect die de douche heeft op de uitstraling en sfeer in de badkamer, heeft de regendouche nog een aantal voordelen: 

Een regendouche reduceert stress

Dé remedie tegen stress na een drukke werkdag is het nemen van een bad of douche. De ervaring van warm water op de huid kan stress helpen verminderen. De douchekop van een rainshower verdeelt de waterstralen over een groter oppervlak dan een normale handdouche. Hierdoor voelen de waterstralen fijner en zachter aan op de huid, waardoor ontspannen nog makkelijker gaat tijdens een douchebeurt. Zeg maar dag tegen die stress! 

Minder schoonmaken met een (inbouw) regendouche

Een regendouche is vaak ingebouwd in het plafond of de badkamermuur. Hierdoor is de stang van de douche niet meer zichtbaar waardoor het minder werk is om een inbouw regendouche schoon te maken. Het nadeel, anderzijds, is het nodige breekwerk bij de installatie en eventueel vervangen van onderdelen na een tijdje. Tevens is een inbouw douche duurder dan een opbouw douche. Weeg deze voor -en nadelen af bij het maken van de keuze voor een inbouw -of opbouwregendouche.

Wat u verder nog moet weten…

Wanneer u een regendouche overweegt, raden we aan de volgende zaken mee te nemen in het maken van een beslissing: 

  • Een regendouche zorgt voor meer waterverbruik dan een gewone douche. Zo verbruikt een gewone douche ongeveer 11 liter water per minuut, terwijl de regendouche meer dan het dubbele kan verbruiken.
  • De waterdruk van een regendouche ligt hoger dan een normale douche. Ga daarom na of uw huidige ketel geschikt is. Zo niet, overweeg wat de mogelijke oplossingen zijn. 
  • Zorg dat er een afvoer aanwezig is die de grote hoeveelheid water kan verwerken. 

Tot slot: 5 x fraaie regendouches

regendouche xenz

Regendouche van Xenz

regendouche scandinavische badkamer

inloopdouche bad&body

regendoucheb&b

regendouche Lavida Wall 2.0

Lavida Wall 2.0 van HSK

Ja, ik wil meer badkamer inspiratie! 

Dat kan! Het badkamermagazine van Bad&Body staat vol stijlvolle badkamers, met én zonder regendouches. Vraag hieronder gratis het inspiratie magazine aan. 

Ja, ik wil een inspiratie magazine aanvragen!