Topmenu

Badkamer + planten = zen

Ooit gehoord van plant bathing? Het is afgeleid van de nieuwste Japanse zen trend forest bathing wat ‘baden in het bos’ betekent. Gezien een bos met een meertje niet bij iedereen om de hoek te vinden is (was het maar waar!), heeft men plant bathing in het leven geroepen.  Zet hiervoor je badkamer vol planten, laat het bad vollopen en kom volledig tot rust.

Nieuwste trend: planten in de badkamer

Nieuwe trends in de badkamer zoals plant bathing maken onze badkamerspecialisten razend enthousiast. We zijn daarom op zoek gegaan naar het effect van planten in de badkamer, de beste badkamer planten én wat mooie badkamer-plant-kiekjes!

badkamer planten

 

Het effect van natuur in de badkamer

Een badkamer vol natuurlijk groen verlaagt de hartslag en de bloeddruk. Ook zorgen planten in de badkamer voor minder stresshormonen en heeft het een positief effect op het immuunsysteem. Verder verbeteren badkamerplanten de luchtkwaliteit doordat ze vocht opnemen en bacteriën elimineren. Tot slot hebben planten een kalmerende werking op het lichaam en de geest: voel je volledig zen in een badkamer met planten.

planten in de badkamer inspiratie

5 x sfeervolle badkamerplanten

Reden genoeg om de badkamer op te fleuren met mooie badkamerplanten! Niet alle planten zijn echter geschikt om in de badkamer te bivakkeren. Het is belangrijk om de juiste planten uit te kiezen om de badkamer tot urban jungle, botanic garden of tropical paradise om te toveren. Deze 5 planten komen goed tot hun recht in de badkamer:

1. De Aspargus

Deze groene plant heeft weinig verzorging nodig, houdt van een lichte omgeving en een vochtige ondergrond. De Aspargus kan maarliefst 2 meter worden; dus pas op dat u door de Aspargus het bad niet meer ziet!

2. De Krulvaren

Deze badkamer plant heeft een frisgroene kleur en houdt van een warme, vochtige omgeving. Veel water is een must om de Krulvaren in leven te houden.

3. Venushaar

Deze groene varen is één van de populairste varens voor in huis. De plant is te herkennen aan de kleine, waaiervormige blaadjes en heeft regelmatig een onderdompeling met water op kamertemperatuur nodig. Als de varen volwassen is, kan deze in de lente worden verpot, zodat uw badkamer in korte tijd een groene oase is.

4. De Graslelie

Voor een tropische en exotische look in de badkamer, kiest u de Graslelie. Van oorsprong komt de Graslelie uit het tropische regenwoud van Zuid-Afrika. Geef de plant twee keer per week water en de tropische vibe stroomt de badkamer in!

5. De Orichidee

Voor een fleurige en vrolijke uitstraling in de badkamer, raden we aan een kleurrijke orchidee aan het badkamer interieur toe te voegen.

De perfecte accessoire

Een badkamer plant is perfect om uw badkamer op te fleuren en een natuurlijke touch te geven. Speel in op de botanic garden interieurtrend, laat het bad vol lopen en voel de ontspanning tijdens een plant bathing sessie in je eigen badkamer. Heerlijk toch, zo’n badkamer vol planten!

badkamer planten

Wij helpen u graag verder!

Meer weten hoe u planten handig in uw badkamer kunt toepassen? Onze badkamerspecialisten zitten boordevol inspiratie en helpen u graag de badkamer (inclusief planten) van uw dromen te vinden. Maak direct een afspraak met één van onze badkamerspecialisten.

Ik wil een afspraak inplannen!