Topmenu

15 tips om een kleine badkamer groter te laten ogen

Een kleine badkamer is de dagelijkse realiteit van ongeveer 80% van de Nederlanders. Gelukkig bestaan er handvatten om dat ongemak visueel of praktisch te omzeilen. Wij zetten 15 tips voor u op een rij om de kleine badkamer groter te doen ogen.

1. Lichtinval en licht

Een natuurlijke lichtinval laat een woonvertrek al snel groter ogen. Omarm het daglicht in uw badkamer en laat het binnenvallen in grote ramen. Is dat niet mogelijk? Kies dan voor wit licht en verlicht het vertrek met sanitaire voorzieningen door artificieel daglicht.

rechte lijnen strakke badkamer

2. Maak van de zwakte een sterkte

Badkamers bestaan in verschillende maten en vormen, en zijn niet altijd rechthoekig. Ze kunnen soms onpraktische en aparte vormen aannemen door schuinstaande muren, een hellend plafond of een dakkapel. Laat dit geen belemmering zijn en zet het obstakel in als eyecatcher. Zet dus die uniekheid in de verf.

3. Optimaliseer de lege hoeken

Een kleine badkamer met een “lege hoek” is een unieke kans om kastruimte te creëren. Vul de loze ruimte met een op maat gemaakt badkamermeubel.

4. Wees de drukte voor

In een open ogende ruimte is een bewuste kleurkeuze gemaakt. Door te kiezen voor één kleur zorgt u voor minder drukte. Wit is uw grootste ruimte-creërende vriend.

kleine badkamer inrichting

5. Beperk de kleurkeuze

Naast het wit kan een kleur voor accenten zorgen in accessoires zoals badmatten of handdoeken en zeepjes houders.

6. Kies de eyecatcher

Zorg ervoor dat de voorwerpen en meubels in de badkamer niet in een visuele strijd verwikkeld raken. Ruimte is eenvoud, zeker in een kleine badkamer. Kies in het badkamerontwerp daarom één eyecatcher uit: een elegante kraan of aparte wasbak bijvoorbeeld.

7. Voorkom afbakening van vlakken

Zorg voor zo min mogelijk vlakcreatie in het vertrek. Hiermee bedoelen we om naden en randen te voorkomen. Door het laten doorlopen van vloertegels op de badkamermuren oogt de sanitaire inrichting omvangrijker.

8. Vloerkeuze

Een gegoten vloer zoals een gietvloer heeft geen naden of voegen en is dus de optimale vloerbedekking in de badkamer om die visuele openheid te scheppen.

9. Grote badkamertegels

Bent u voorstander van tegels in de badkamer? Kies dan voor een grote tegel. De keuze voor grote tegels zorgt voor een riant-ogende badkamer.

10. Egale wanden

Ook de muren vormen een mogelijkheid om de ruimte open te laten ogen. Egale muren, in tegenstelling tot betegelde muren, zorgen voor de minste vlakcreatie in het badkamervertrek. Behoed u voor het ophangen van kaders of accessoires op de egale wand; deze laten de ruimte visueel krimpen.

11. Hallo douche, dag bad

In een kleine badkamer is geen plaats voor een bad. Het neemt te veel praktische ruimte in. Vervang het bad door een douche. Met een inloopdouche creëert u een moderne badkamer en, u zorgt ook voor meer ruimte in de badkamer.

12. Lichtdoorval

Door het gebruik van glazen wanden in een kleine ruimte krijgt de lichtinval een optimale doorstroom. Denk daarbij aan een glazen douchecabine of scheidingswand van glas. Uw badkamer krijgt een royaal kantje en u geniet van een luxe badkamer.

13. Keuze van wasbak en kraan

Praktische ruimte creëren in een kleine badkamer kan door een paar simpele oplossingen te integreren. Zorg voor een kleine wasbak. Zo bent u geen ruimte kwijt en blijft er meer oppervlakte vrij. Door er een smalle kraan hierbij te installeren lijkt de ruimte eromheen groter.

14. Spiegeleffect

Met een spiegel creëert u diepte en dus ruimte. Plaats een zo groot mogelijke spiegel en eventueel meerdere, haaks op elkaar om de ruimte royaal te laten ogen.

15. Opgeruimd staat netjes

Kleine spullen vernauwen het zicht over de badkamer, omdat het oog steeds “botst”op informatie. Laat daarom geen losse spullen in het zicht staan. Zet dus shampooflesjes, zeepjes, kammen, borstels en andere badkamer items in een badkamermeubel.

Advies op maat?

Wilt u graag meer tips over het groter laten lijken van de kleine badkamer? Ons badkamermagazine staat boordevol informatie, tips en badkamertrends. Voor advies op maat, raden we aan contact op te nemen met een badkamerdealer in de buurt. Een badkamerspecialist kan samen met u bekijken welke badkameraanpassingen een aanvulling zijn in uw kleine badkamer.

 

Ja, ik wil een inspiratie magazine aanvragen!