24-9-2019 17:09

Minimalistische badkamer

De minimalistische leefstijl is vandaag de dag dé manier om orde in de chaos van alledag te scheppen. Onze specialisten hebben wat tips op een rijtje gezet voor een minimalistische badkamer.

1. Een efficiënte indeling voor een minimalistische uitstraling

Minimalisme staat gelijk aan efficiëntie. Dit is in een minimalistische badkamer niet anders. Ga daarom na wat écht nodig is in de badkamer en ruim het overbodige op. Verwijder zaken als een extra badkamermeubel, een (bijna) lege kast of een badkameraccessoires. Focus op het licht en de kleuren in plaats van de spullen in de badkamer. Zo ontstaat er eenvoudig een minimalistische én luxueuze stijl.

 

 

2. Minimalisme = juiste kleurgebruik

Een gouden tip voor een minimalistische uitstraling in de badkamer is het gebruiken van de juiste kleuren. Het kleurenpalet voor een minimalistische badkamer is beperkt. Maak gebruik van sobere kleuren als zwart, wit en grijstinten. Deze kleuren kunnen gecombineerd worden met gekleurde badkameraccessoires voor een vrolijke twist.

3. Opruimen geblazen!

Een minimalistische badkamer en het opruimen van kleine spulletjes gaan hand in hand. Zorg dat de shampoo flessen, handdoeken, verzorgingsartikelen en sieraden keurig zijn opgeborgen in strakke, dichte kasten. Minimalisme betekent geen poespas en een strak en opgeruimd interieur. Het is echter geen probleem om een aantal accessoires te laten staan, maar houd het opgeruimd en netjes.

4. LED there be light

Natuurlijk licht is een belangrijke factor voor een minimalistische uitstraling in de badkamer. Indien u de gelukkige eigenaar van een grote raampartij bent is dit een goede match met het minimalisme. Echter is dit niet in elke badkamer het geval en heeft een badkamer ook tijdens de avonduren verlichting nodig. Kies voor een minimalistisch effect voor sobere lampen. Dit kunnen strakke inbouwspotjes zijn of LED-strips weggewerkt achter de spiegel, de randen van een badkamermeubel of het plafond. Gebruik lichtbronnen die de ruimte zo clean mogelijk houden!