11-3-2022 16:50

Easy Drain douchegoot

Een Easy Drain douchegoot kiezen voor in uw badkamer? Het is een veelgebruikt product en dat is niet voor niets. Het is bij uitstek een gebruiksvriendelijk, stijlvol en makkelijk schoon te maken product. Wilt u meer weten over een Easy Drain douchegoot en waar u op kunt letten bij het samenstellen van uw nieuwe douche? Ontdek er meer over in dit blogartikel.

Welke Easy Drain kiezen?

Er zijn ontzettend veel keuzes te maken als u een douchegoot uitkiest. In dit specifieke geval bespreken we de Easy Drain douchegoten. Voordat u een keuze maakt is het verstandig om na te denken over:

- De locatie. Komt de douchegoot tegen de muur of wordt deze vrij in de vloer geplaatst.
- De vloer. Er zijn specifieke modellen voor verschillende vloeren. Afhankelijk van de dikte van uw vloer is het mogelijk om een bijpassende Easy Drain douchegoot te kiezen.
- De roosterafwerking. Kies een ontwerp dat past bij de rest van uw badkamer.

Welke maat Easy Drain heeft u nodig?

Afhankelijk van de doucheruimte bepaalt u welke maat Easy Drain u nodig heeft. De lengtes variëren standaard tussen de 200 en 2000 mm. Op verzoek is een groter formaat ook mogelijk.

De meest toegepaste formaten zijn 70 en 80 cm. Krijgt u een inloopdouche die 80 cm breed is, dan is een Easy Drain van 70 cm breed genoeg. Is uw doucheruimte 90 cm of zelfs 100 cm breed, dan is een douchegoot van 80 cm vaak voldoende om al het water af te vangen.

Let wel op dat u niet een te kleine douchegoot kiest in combinatie met een regendouche omdat u dit bijvoorbeeld esthetisch een betere keuze vindt. Er kan namelijk een behoorlijke hoeveelheid water in de doucheruimte vrijkomen. Dit moet wel goed kunnen weglopen om te voorkomen dat het water op de vloer blijft staan.

De voordelen van een douchegoot

De belangrijkste voordelen van een douchegoot zijn de uitstraling, flexibiliteit en het onderhoud.

Uitstraling
Door het strakke en simplistische ontwerp is het een subtiele blikvanger die toegepast kan worden in allerlei douchevloeren.

Flexibiliteit
Er is vrijwel geen barrière om een Easy Drain toe te passen. Dit geeft de flexibiliteit om uw prachtige badkamer te realiseren.

Onderhoudsvriendelijk
Tot slot is de Easy Drain erg onderhoudsvriendelijk. De elementen zijn gemakkelijk los te koppelen om vervolgens schoon te maken en terug te plaatsen.

Verschillende design afwerkingen
Om een Easy Drain douchegoot perfect samen te laten smelten met de rest van de badkamer, is er een uitgebreid design aanbod. Zo is het mogelijk om te kiezen uit:
- Geborsteld roestvrij staal
- Gepolijst roestvrij staal
- Verchroomd roestvrij staal
- Betegelbaar waardoor de douchegoot praktisch onzichtbaar wordt
- Een gekleurde afwerking
- Glas

Easy Drain WTW

Bent u geïnteresseerd in een warmte-terug-win systeem waarbij uw verwarmde douchewater opnieuw wordt gebruikt? Easy Drain biedt de mogelijkheid om de Multi douchegoot (of Aqua-serie doucheputten) uit te bereiden met de WRG energiebesparende sifon. Het Easy Drain WTW systeem zorgt dat de warmte-energie van het afgevoerde douchewater via een dubbelwandige spiraal wordt overgedragen aan koud leidingwater. Het voorverwarmde water wordt naar de CV-ketel van de douche geleid. Hierdoor wordt geld bespaard door de verlaging van stookkosten en draagt u uw steentje bij aan het milieu.


Meer weten over de Easy Drain douchegoot?

Bent u geïnteresseerd in een Easy Drain douchegoot en wilt u meer weten over de toepassing voor uw inloopdouche? Kom langs bij uw dichtstbijzijnde Bad & Body badkamerspeciaalzaak en onze badkameradviseurs praten u graag bij over de mogelijkheden.