5-12-2023 10:17

Badkamertrends 2024

Ontdek de badkamertrends voor 2024, waar stijl, functionaliteit en duurzaamheid samenkomen. Ontwerpster Daniëlle Meijer deelt haar creatieve inzichten over de evolutie van badkamers. Mooie ontwerpen, maar ook nieuwe ideeën zoals verrassende doucheschermen en vriendelijke meubels met zachte hoeken. We bespreken ook manieren om milieuvriendelijk met de badkamer om te gaan. Van Japanse invloeden tot de rustgevende kracht van natuurlijke kleuren: deze trends vertellen het verhaal van luxe, comfort en tijdloze schoonheid in de badkamers van de toekomst.

Doucheschermen met een twist

Daniëlle vertelt over de verschuiving van eenvoudige, vlakke doucheschermen en -deuren naar creatievere ontwerpen met latjes en bewegende elementen. “Doucheschermen in 2024 zijn creatiever en dynamischer. We zien nu meer ontwerpen met latjes, als een soort raamwerk en interessante texturen. Glas keert terug met een knipoog naar jaren 30-glas met ribbeltjes, wat nu weer in opkomst is. Het draait allemaal om het toevoegen van structuur aan functionaliteit, zoals we dat bijvoorbeeld ook zien in keukens.”

Afgeronde meubelen

In badkamerdesigns zijn afgeronde meubelen de nieuwe trend. Badkamermeubels met zachte, afgeronde hoeken geven de ruimte een vriendelijke en eigentijdse uitstraling. “Meubelen krijgen allemaal weer die afgeronde hoeken. Ook ronde en ovale spiegels en waskommen zijn in. Het resultaat is een speels effect en toegankelijk gevoel in de badkamer.”

Tegelpatronen en kleurkeuzes

Tegelpatronen blijven ook in 2024 populair in badkamerontwerpen. “Hoge tegelpatronen met grote tegels van 120 bij 240 centimeter worden nog steeds veel gebruikt. Bij dit soort grote tegels zie je vaak rustige kleuren. Kleinere badkamertegels lenen zich beter voor uitgesproken kleuren. Waar voorheen vaak de combinatie wit-beton-eiken populair was, is de trend nu nude-structuur-zandkleur.” Eigenlijk kun je het in 2024 niet fout doen als het over kleur gaat, alles mag en kan. Kleurkeuzes lopen uiteen van levendige tinten tot diepe, rustgevende kleuren. Naast kleur, kun je ook kiezen voor structuren in tegels en hout uitsnede.

Design radiator als kunstwerk

Badkamers krijgen een artistieke touch met designradiatoren. Daniëlle legt uit dat de ontwikkeling van designradiatoren nog altijd doorgaat in 2024: “Designradiatoren zijn meer dan functioneel; het zijn mooie objecten geworden die de badkamer verrijken. Ze voegen niet alleen warmte toe aan de ruimte, maar ook een visueel aantrekkelijk element.”

Innovatieve sfeerverlichting

De traditionele aanpak van spiegelplaatsing verandert. “Verlichting rondom spiegels wordt steeds populairder. In plaats van een spiegel boven ons hoofd, zien we nu spiegels met verlichting aan de zijkanten. Het resultaat is een gelijkmatige en flatterende verlichting.” Goede verlichting kan een ontspannen en rustige sfeer creëren. Het juiste lichtniveau draagt bij aan een kalmerende omgeving, waardoor de badkamer een plek wordt om te ontspannen na een drukke dag. “Met de juiste sfeerverlichting kan je ook specifieke designelementen in de badkamer accentueren. Denk aan een designradiator, decoratief tegelpatroon, of een kunstwerk.”Japandi stijl

De Japandi stijl brengt moderne luxe samen met de serene elementen uit de Japanse cultuur. Door de combinatie van strakke lijnen, natuurlijke materialen en een doordachte eenvoud creëert deze trend een evenwichtige en kalmerende omgeving in de badkamer. “De Japandi stijl, variërend van eigentijds design tot landelijke invloeden, biedt een rustgevende beleving. Denk aan kalmerende kleuren, minimalistische ontwerpen en aandacht voor detail.” Badkamers veranderen in rustige en harmonieuze ruimtes, waar moderne luxe en vredige Japanse invloeden samenkomen.

 

Duurzaamheid in badkamerapparatuur

Duurzaamheid blijft ook in 2024 een belangrijk thema in badkamerdesign. Van waterbesparende elementen tot ontkalkers en duurzame materialen; er is aandacht voor milieuvriendelijke keuzes. Verder zien we duurzame warmte-units in combinatie met kranen, waarmee energie wordt bespaard. Daniëlle vertelt dat vooral de jonge generatie veel waarde hecht aan het duurzame karakter van een badkamer. “Jongeren gaan ervan uit dat dit de standaard is wanneer ze een badkamer kopen. En dat is ook in veel gevallen zo. Fabrikanten zijn steeds verder in het verduurzamen van de productie van badkamers.”

Natuurtinten voor rust

Een trend die je niet alleen in badkamers ziet, maar in het gehele interieur en ook kleding is het gebruik van natuurtinten. Zachte zand- en nude kleuren creëren rust en comfort, afgestemd op de behoeften van mensen in de badkamer. Deze tinten stralen een tijdloze schoonheid uit en brengen een gevoel van connectie met de natuur in deze intieme ruimte. “We zien een opvallende verschuiving naar natuurtinten. Deze kleurenpaletten brengen een kalmerende sfeer in de badkamer, waar mensen écht naar verlangen. Het is een zoektocht naar rust en comfort in de badkamer, deze natuurlijke kleuren dragen daar op een prachtige manier aan bij.”

Voorkeur voor douchen

“We zien een duidelijke voorkeur voor douches. Het past bij de snelle levensstijl van vandaag en biedt een efficiënte manier om te ontspannen. In baden zie je nu vaker een secundaire functie, als statementstuk of luxe toevoeging aan de badkamer.” Deze ontwikkeling weerspiegelt de behoefte aan gemak en tijdsbesparing, waarbij de douche de voorkeur krijgt als een praktische en verfrissende dagelijkse routine. De trend gaat verder met de opkomst van inloopdouches. “Een inloopdouche is niet alleen heel functioneel, maar ook een stijlvol element van de moderne badkamer.”

Welke trend past bij jou?

Ontdek de toekomst van badkamerdesign met Bad&Body! Van innovatieve doucheschermen tot warme natuurtinten, wij begrijpen de trends die jouw badkamer transformeren in een oase van luxe en comfort. Bij Bad&Body hebben we oog voor stijl en functionaliteit, maar luisteren we ook naar je persoonlijke voorkeuren. Bezoek onze showroom bij jou in de buurt en ervaar de perfecte combinatie van modern design, serene harmonie en duurzaamheid.