18-10-2021 11:28

Badkamertrends 2022

Benieuwd naar de badkamertrends van 2022? Bent u op zoek naar hip, modern of tijdloos? Ontdek welke badkamertrends u aanspreken. Naast de trends bieden wij ook altijd een tijdloze badkamer collectie zodat u bij ons terecht kunt met al uw wensen. Graag vertellen we u nu eerst meer over de nieuwste badkamertrends van 2022.

Nieuwste badkamertrends

In de nieuwste badkamertrends van 2022 bespreken we de volgende items:

  • Kleuren
  • Sfeerverlichting
  • Asymmetrisch
  • Locatie van de badkamer
  • Kunstwerkjes

Wat zijn de nieuwe kleuren?

De badkamerkleuren voor 2022 worden frisser. Wat je voorheen veel zag waren veel grijs of vergrijsde tinten. Dit maakt plaats voor meer wit en frissere tinten. Ook pasteltinten zoals zachtgroen en roze zorgen voor een zachte en frisse touch.

Mag het iets gewaagder? Laat u dan inspireren door de combinatie van turquoise met oranje. Terug naar de jaren ’70 voor meer kleur.

Specifiek op het gebied van tegels is de badkamertrend dat het gaat om grote panelen. Ook decoratieve tegels die eruit springen vanwege hun kleur, vorm of reliëf komen veel terug. Bent u geïnteresseerd in de badkamertegels van nu? Bekijk hier ons aparte blogartikel over badkamertegels.

Een goed verlichte badkamer

Goede verlichting in de badkamer wordt steeds belangrijker. We hebben het dan niet alleen over de functionele verlichting, maar ook de sfeerverlichting. Stijlvolle design lampen boven het bad of de wastafel geven de badkamer een chique uitstraling.

Natuurlijk mag verlichting in de spiegel niet ontbreken. Het liefst met de mogelijkheid om te schakelen tussen wit licht of zachter sfeervol licht. Het witte licht is bijvoorbeeld ideaal om uw make-up aan te brengen.

Of wat dacht u van led-verlichting in het badkamermeubel. Zo ziet u goed wat er in de lade ligt, en het geeft een mooi effect. Of een led-strip verwerkt in het verlaagde plafond of achter de toiletombouw. Maak van uw badkamer een ruimte waar u enkel hoeft te genieten. En licht speelt een grote rol bij het sfeervol maken van een ruimte.

Symmetrisch wordt asymmetrisch

Klein verschil met grote impact. Dat is de trend van symmetrisch naar asymmetrisch. De wastafel werd vaak in het midden gecentreerd. Een nieuwe badkamertrend is de wastafel die een asymmetrisch geplaatste wasbak of kom heeft. Zo is er meer ruimte om accessoires kwijt te kunnen. Hang een paar spannende sfeerlampen aan het plafond en er ontstaat direct een prachtige plek in de badkamer.

Een nieuwe locatie in de badkamer

Meestal wordt de badkamer in een aparte ruimte gemaakt. Een kamer wordt gebruikt om de badkamer te realiseren. Meestal is dit ook de meest handige optie. Maar in sommige gevallen is het ook mogelijk om een muur te doorbreken en de badkamer en suite te betrekken bij de slaapkamer. Het typische hotelgevoel wordt hiermee nagebootst. Speciaal voor de badkamerliefhebber.

Designradiator als kunstwerkjes

Laten we eerlijk zijn, in de basis is een radiator niet echt een parel in de badkamer. De afgelopen periode zijn een aantal leveranciers hier op in gesprongen en komen met erg aantrekkelijke designradiatoren op de markt. Denk aan strakke objecten die in verschillende kleuren besteld kunnen worden. Maar ook zijn er partijen die ware kunstwerken maken van de radiatoren. Prachtige kunstobjecten die de muur versieren en tegelijkertijd zorgen voor een aangenaam klimaat in de badkamer.

Meer weten over badkamertrends 2022?

Wilt u meer weten over de badkamertrends van 2022? Breng dan een bezoek aan uw Bad&Body badkamerspeciaalzaak in de buurt. Onze badkameradviseurs helpen u graag bij het samenstellen van uw badkamer. Of dat nu moet voldoen aan de laatste trends of juist liever niet. Met ons uitgebreide aanbod realiseren wij uw ideale badkamer.