16-10-2020 11:25

Badkamertrends 2021

Wat zijn de badkamertrends voor 2021? Wij benoemen de drie nieuwe badkamerstijlen en ook komen interessante toepassingen van materialen voor in de badkamer aan bod.

We sluiten af met een paar mooie productontwikkelingen, zodat u volledig op de hoogte bent van de nieuwe badkamertrends 2021.

Badkamerstijlen

Bad&Body introduceert drie badkamerstijlen:
1. Hotel Chique
2. Soft Scandinavic
3. Naturel Mix

Hotel Chique

Rijke materialen, zwarte, messing of goudkleurige kranen en veel verfijnde glamouraccenten. De badkamertrend Hotel Chique wordt in veel woningen vanuit de woonkamer nu ook doorgevoerd in de badkamer. Sfeervolle wand- en vloertegels gecombineerd met een strak badkamermeubel, glanzende badkameraccessoires en een grote ronde spiegel. The bigger the better. Vaak wordt marmer toegepast in de Hotel Chique badkamer stijl. Waar eerst veelal werd gekozen voor donker marmer met goud of koperkleurige aders, is nu wit marmer met prachtige groene aders terrein aan het winnen. De Hotel Chique badkamer ademt luxe en weldaad uit. Een heerlijke plek in het huis om volledig te ontspannen in een royaal vrijstaand bad of ruime inloopdouche.

Soft Scandinavic

Fris, licht en kalmte. Creëer een oase van rust met de badkamertrend Soft Scandinavic. Veel lichte pasteltinten wisselen elkaar af in een ton-sur-ton stijl. Niet alleen de wand- en vloertegels zijn voorzien van een zachte kleur. Ook is het mogelijk om te kiezen voor een pastelkleurig toilet, bad of wastafelkom. Zo krijgt uw badkamer een heel eigen karakter. Style de badkamer verder met houten accessoires zoals een badplank, krukje en handdoekhouder.

Naturel Mix

Tijdloos, natuurlijk en verfijnd. De derde badkamertrend is Naturel Mix. Met deze badkamerstijl wordt gekozen voor een mix van natuurlijke materialen zoals hout, steen, staal gecombineerd met natuurlijke kleuren zoals wit, zwart en grijs. Ziet u het al voor zich? Een houten badkamermeubel met organisch gevormde stenen waskommen erop? Met de Naturel Mix kiest u voor een tijdloze en stijlvolle badkamer.

Interessante materialen en toepassingen

Naast de badkamerstijlen zijn er ook materialen en accessoires die hun intrede doen in de badkamer.

Cortenstaal

Waar Cortenstaal veelal werd toegepast in de tuin, is nu ook de badkamer aan de beurt. Prachtige vloer- en wandtegels zijn uitgevoerd met dit materiaal. Het geeft een bijzonder rauw en tegelijkertijd warm effect. Voor degene die echt iets anders wil.

Grote vloertegels

De vloertegel van 60x60 behoort inmiddels tot de klassieker. Maak kennis met de grote vloertegel. Hoe minder voegen er te zien zijn, hoe beter, is de stelregel. Denk aan afmetingen van 75x75 of 120x160. En voor wie dit nog niet groot genoeg is, zijn er tegels van 220x240. Voor die typische Hotel Chique badkamerstijl.

Bijzondere vorm tegels

Een andere trend die wij zien is dat strakke badkamertegels worden gemixt met de gebakken gevormde tegel. Denk aan een golfslag structuur of simpelweg een goed waarneembaar reliëf in een tegel. Naast vorm is er ook veel keuze in kleur. Denk dan bijvoorbeeld aan tegels met een kleurverloop. Dus een licht blauwe tegel die aan de uiteinden verloopt naar een donkere blauwtint.

Goede (sfeer)verlichting voor de badkamer

Verlichting is vaak onderbelicht bij het maken van een budget. Met geluk is het een sluitpost waardoor er helaas weinig aandacht voor is. Terwijl goede verlichting juist zoveel kan betekenen voor een ruimte. Diverse leveranciers springen hier steeds beter op in, waardoor er langzaamaan meer aandacht voor komt. Vooral dames worden niet blij van de verlichting in de spiegel. Stijlvolle armaturen die in de woonkamer worden gebruikt, zijn geschikt gemaakt voor de natte ruimte, en kunnen daarom ook worden toegepast in de badkamer. Zo ontstaat er meer eenheid in uw huis, heeft u goede verlichting en maakt het uw badkamer huiselijker.

Stijlvolle nissen en planken

Liever geen apart rekje in de douche? Vraag dan om een minimalistisch plankje die verwerkt wordt in de voeg tussen de tegels. Hier kunt u gemakkelijk uw douchegel, shampoo en tandenborstel kwijt en hoeft dit niet op de grond te staan. Heeft u iets meer ruimte? Kies dan voor een kant-en-klare nis, verkrijgbaar in diverse kleuren. Gemakkelijk schoon te houden en ideaal voor het neerzetten van uw shampoo, douchegel en scheermesje.

Duurzame ontwikkelingen

Tot slot een aantal duurzame productontwikkelingen in de wereld van badkamers.

Upfall Shower Systems

Upfall Shower Systems zorgt voor een besparing van water. Het systeem zorgt voor 35 liter per minuut, een fijne sterke straal water. Terwijl dit maar 2 liter water verbruikt. Dit kan vanwege het reservoir van 4,5 liter dat in uw douche wordt geplaatst. De technologie in het reservoir filtert en zuivert het water direct. Een echte win-win te noemen.

Dryphon techniek van Easy Drain

De nieuwe techniek van Easy Drain heet Dryphon. De techniek zorgt ervoor dat haren en viezigheid direct verdwijnen en u uw easy drain eenvoudig schoon kunt maken. Door de snelheid van het water opent de klep zich en sluit ook direct weer zodra er geen water meer doorstroomt. Hierdoor krijgen eventuele nare luchtjes geen kans.

Elektrische design radiators

Voor het verwarmen van de badkamer zijn diverse mogelijkheden. De designradiator is inmiddels in veel badkamers geïnstalleerd, ook vloerverwarming wordt steeds vaker toegepast. Doordat Nederlandse huishoudens in de komende jaren van het gas worden afgesloten, is er behoefte aan een nieuwe vorm van verwarmen. Daarom komt Instamat met elektrische design radiators. Deze hebben een lange levensduur, zijn zeer veilig, geruisloos en energiezuinig. Ook zijn ze eenvoudig te installeren, er is enkel een stroompunt nodig. De stralingswarmte verwarmt de badkamer.

Meer weten over badkamertrends 2021?

Wilt u graag meer weten over de badkamertrends van 2021? Breng dan een bezoek aan één van de Bad&Body filialen in Nederland en ontdek het ruime aanbod aan
badkamers.