15-11-2021 11:28

Badkamer laten plaatsen: Hoe lang duurt dat?

Wilt u graag een nieuwe badkamer laten plaatsen? Maar wilt u vooral ook graag weten hoelang het gaat duren voordat u kunt genieten van uw nieuwe badkamer? Graag geven wij u een idee wat er gebeurt in de tijd die nodig is voor het realiseren van een badkamer. Om meteen een kort en krachtig antwoord te geven: 3 weken. Graag vertellen we waarom wij 3 weken aanhouden om uw badkamer te plaatsen. We willen namelijk dat u zo min mogelijk overlast heeft van deze gebeurtenis.

Uw ideale badkamer samenstellen

Een moodboard op Pinterest is samengesteld. Of u heeft diverse woonmagazines doorgebladerd en online brochures besteld om een goede indruk te krijgen van uw nieuwe badkamer. Met deze ideeën in uw achterhoofd stapt u binnen bij de Bad&Body badkamerspeciaalzaak bij u in de buurt. Leg uw plannen voor aan de badkameradviseur. Samen werken jullie het complete plaatje uit.

Vervolgens komt een technisch specialist de exacte maten opmeten om op de millimeter nauwkeurig na te gaan of de wensen haalbaar zijn. Ook bespreekt hij of u een tijdelijke douchecabine wenst zodat u tijdens de verbouwing nog gewoon in uw eigen woning kunt douchen. En overlegt hij waar de container komt te staan, waar het puin van de oude badkamer in wordt afgevoerd. Is dit allemaal duidelijk? Dan volgt de definitieve offerte. Bij akkoord worden de materialen voor u besteld en ruimte gereserveerd in de planning om uw badkamer te laten plaatsen.

Eerste week: hakken, breken, slopen én opbouwen

De eerste week wordt er gestart met het hakken, breken en slopen van de oude badkamer en het eventuele toilet. Heeft u afgesproken om een tijdelijke douchecabine te laten plaatsen, dan zorgen wij dat deze meteen geplaatst wordt. Ondertussen wordt de container geplaatst en de ruimte buiten de badkamer wordt afgedekt om te voorkomen dat het stof en puin overal terecht komt. Daarnaast werken we met apparatuur met stofzuigende werking zodat het stof zo min mogelijk kans krijgt om zich te verspreiden. Voordat het zover is wordt er begonnen met het demonteren van het sanitair en het afdoppen van de leidingen. Pas daarna worden de tegels verwijderd. De badkamer zal in de eerste week volledig worden gestript tot op het beton.

Na het hakken, breken en slopen in de badkamer begint aan het eind van de eerste week de opbouw van uw nieuwe badkamer. De muren worden aangesmeerd zodat er niks meer te zien is van het hak- en breekwerk. Moeten de leidingen worden verlegd? Dan worden deze nu afgetekend zodat sleuven worden gefreesd om de leidingen op een nette manier weg te werken. Vervolgens wordt dit netjes afgewerkt zodat het hele weekend kan worden gebruikt om dit goed te laten drogen.

Tweede week: uw badkamer wordt in vorm gebracht

De tweede week is aangebroken. Onze vakmensen zorgen deze week voor de aanleg van water- en elektraleidingen. Er worden extra elektradozen geplaatst waar nodig en ook wordt het voorbereidende werk voor het verlaagde plafond gerealiseerd. Indien u dit natuurlijk heeft besproken. Het voorbereidende werk voor het sanitair wordt geplaatst. Denk hierbij aan het inbouwreservoir voor het toilet, de douchegoot/drain en de eventuele voorzetwanden of muren van gipsblokken die gemetseld moeten worden. Ook de inbouwdelen van de kranen worden gemonteerd. Tot slot worden alle muren netjes afgewerkt zodat alles gereed is voor de tegelzetter, want die komt volgende week.

Derde week: de oplevering van uw ideale badkamer

De derde en laatste week is aangebroken! Nog even en u kunt genieten van uw nieuwe badkamer. Deze week start de tegelzetter die uw badkamer en eventuele separate toilet gaat betegelen. Waar uw badkamer in de tweede week nog in vorm werd gebracht, komt die deze week echt tot leven. De gekozen tegels en het sanitair worden geplaatst. Het begint nu echt te lijken op het voorstel wat u in de 3D-tekening heeft gezien. Nadat de tegels zijn geplaatst wordt het sanitair gemonteerd, het plafond geplaatst en de elektra aangesloten. Zit alles op z’n plek? Dan wordt alles strak afgekit. Heeft u gekozen voor een maatwerk douchecabine? Dan wordt deze ingemeten en is dat het enige waar u eventueel nog op moet wachten. De eventuele tijdelijke douchecabine wordt verwijderd. En aan het eind van de derde week kunt u uw badkamer in gebruik nemen.

Wilt u een nieuwe badkamer laten plaatsen?

Nu u weet hoeveel tijd er nodig is voor het plaatsen van uw badkamer, kunt u uw planning maken en binnenkort een afspraak maken bij een Bad&Body badkamerspeciaalzaak bij u in de buurt. Graag tot snel!